Komentar dirke: Ferrari je znova postal “Ferrari”

0

Potem ko smo po uspavanki v Miamiju pričakovali podobno zgodbo tudi v Barceloni, je bila dirka na Montmelu nekoliko presenetljivo izrazito zanimiva in nepredvidljiva vse do samega zaključka.

Največji osmoljenec nedeljske preizkušnje je zagotovo Charles Leclerc. Monačan, ki je naredil prav vse prav je bil na dobri poti do zanesljive zmage, preden ga je izdal Ferrarijev pogonaki agregat.

Kolaps poskočnega konjička so s pridom izkoristili pri Red Bullu, Max Verstappen in Sergio Perez pa sta z dvojno zmago ekipo rdečih bikov popeljala na prvo mesto tako v prvenstvu voznikov, kot tudi konstruktorjev.

Leclerc je moral tako po prvih petih dirkah prepustiti vodilni položaj svojemu največjemu tekmecu, ki je letos slavil na prav vseh dirkah, na katerih je prišel do cilja. Vse bolj očitno je, da bo zanesljivost posameznih dirkalnikov igrala ključno vlogo v letošnjem boju za naslov, po superiornem začetku Ferrarija, pa Red Bull počasi, a vztrajno prevzema primat.

Dirka v Barceloni je prinesla tudi preporod izgubljenega Mercedesa, ki je prvič v letošnji sezoni deloval nekoliko bolj konkurenčno. George Russell se je po Leclercovem odstopu za nekaj trenutkov znašel celo v boju za sam vrh, na koncu pa njegov Mercedes vendarle ni zmogel držati stika s surovo hitrostjo Red Bulla RB15.

Najboljšo dirko letos je prikazal tudi Lewis Hamilton. Potem ko je sedemkratnega svetovnega prvaka že v prvem krogu in trčenju s Kevinom Magnussenom doletelo predrtje pnevmatike, je Hamilton prikazal odličen ritem in dirko na koncu končal na petem mestu. Kazalo mu je sicer še nekoliko bolje, vendar je moral tik pred ciljem zaradi tehničnih težav močno upočasniti in četrto mesto prepustiti Carlosu Sainzu.

Steza v  Barceloni je tradicionalno najboljši pokazatelj vrednosti posameznih dirkalnikov in Mercedes lahko nadaljevanje sezone pričakuje z nekoliko več optimizma. Karavana se sedaj seli v Monte Carlo, kjer je Leclerc lani doživel podoben scenarij, kot včeraj v Barceloni. Ferrari si novega spodrsljaja enostavno več ne more privoščiti, Scuderia pa bo morala v kneževini vrniti udarec. Leclercu bi lahko pomagala tudi konfiguracije steze v njegovem domačem mestu, kjer Red Bull ne bo mogel izkoristiti svoje prevlade na dolgih ravninah, saj jih v Monaku enostavno ni.

Prostora za napake ne bo, svoje pa bo moral dodati tudi Carlos Sainz, ki je tudi v Barceloni nadaljeval niz nepotrebnih zdrsov. Brez njegove pomoči Leclerc proti Verstappnu nima možnosti, saj smo v Barceloni jasno videli, da pri Red Bullu vse svoje karte stavijo izključno na svojega prvega zvezdnika.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje