Wolff priznava: “Verstappen je svetovni prvak postal s počasnejšim dirkalnikom”

0

Max Verstappen bo ta konec tedna v Barceloni, po dirki v Imoli in Miamiju, napadal svojo tretjo zaporedno zmago in poskusil še znižati zaostanek za vodilnim v skupni dirkaški razvrstitvi Charlesom Leclercom.

S svojim dirkanjem v letošnji sezoni je Nizozemec navdušil tudi šefa ekipe Mercedes Tota Wolffa, ki meni, da Verstappen po lanski osvojitvi svetovnega prvenstva enostano ne čuti več pritiska.

Lansko leto je Verstappen moral dirkati agresivno, saj je svetovni prvak postal s počasnejšim dirkalnikom. Sedaj sedi v najhitrejšem dirkalniku in vse se zdi tako enostavno. Momentum je na njegovi strani.

Medtem bo Mercedes v Barceloni z obsežnejšim paketom posodobitev poskušal izničiti težave poskakovanja. Dirkališče v Barceloni zaradi svoje konfiguracije zahteva veliko oprijema, kar bo še dodatneje izpostavilo vse ekipe, ki že imajo težave s poskakovanjem.

Glede na to da smo dirkalnike tukaj že preizkusili na predsezonskem testiranju, bo zanimiva primerjava med tedanjo in zdajšnjo specifikacijo. Sama steza je zelo raznovrstna imeli bomo priložnost preizkusiti odgovore, ki smo si jih pripravili.

Wolff: “Boljše dirkaške kombinacije si ne bi mogel želeti”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje