Kazen petih sekund zaokrožila Albonov skromen vikend v Montmelu

0

Po novih točkah v Miamiju si je Alexander Albon v Barceloni nadejal nadeljevanje srečnega uroka rdečih las, vendar se je dirka za VN Španije izkazala za eno izmed njegovih slabših v letošnji sezoni. Povrh vsega pa si je britanski dirkač tajskih korenin prislužil še pet-sekundni pribitek, saj je večkrat brez primernega razloga zapustil stezo in pridobil časovno prednost.

Albon se je kvalificiral kot 18., vendar dosežka danes ni uspel izboljšati. Prehitel ga je celo njegov moštveni kolega Nicholas Latifi, ki se je po le petih dirkah znašel med vprašaji o svoji prihodnosti v kraljici motošporta. Resda je Albon v bokse po sveže pnevmatike zapeljal kar štirikrat – nekdanji dirkač Red Bulla nikakor ni mogel razumeti zakaj se mu pnevmatike tako hitro obrabljajo. Po dirki je dejal, da če bi bilo po njegovo bi v bokse zapeljal še najmanj dvakrat.

Kazen petih sekund si je zaradi kontakta z Lancom Strollom prislužil tudi dirkač ekipe Alpha Tauri Pierre Gasly. Francoz je ponovno zaostal za svojim moštvenim kolegom Yukijem Tsunodo – osvojil je 13. mesto, medtem ko bo Japonec domov odnesel točko svetovnega prvenstva. Gasly je sprejel odločitev komisarjev in priznal krivdo za nesrečo:

Bilo je trdo dirkanje, vendar prišlo je do kontakta za katerega prevzemam odgovornost – zaslućim si pribitek petih sekund.

Komisarji pa so na njegovo dirkaško licenco pripisali še dve kazenski točki.

VN Španije: Rezultati dirke

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje