Bo Formula 1 imela j****, da Savdski Arabiji pokaže sredinca in odide domov?

0

Že lani smo se odkrito spraševali kaj Formula 1 pravzaprav počne v Savdski Arabiji, ta zgodba pa je letos dobila epsko nadaljevanje.

Sredi prvega prostega treninga je Max Verstappen svojega inženirja povprašal o čudnem vonju, le ta pa mu je odgovoril naj ga ne skrbi, saj ne prihaja iz njegovega dirkalnika.

Zgolj 10 kilometrov stran je namreč prišlo do eksplozije v naftni rafineriji, ki naj bi jo povzročil balistični izstrelek. Odgovornost za napad je kmalu zatem potrdila uporniška skupina iz Jemna, kjer je Savdska Arabija že vrsto let vpletena v vojaški konflikt.

Kljub temu, da se je napad zgodil zgolj 10 kilometrov od steze, kjer so tisti hip dirkali dirkači Formule 1, se je na presenečenje mnogih elitni razred motošporta odločil, da se dirkaški vikend nadaljuje po prvotnem načrtu.

Za nameček so bile vse medijske obveznosti dirkačev po drugem treningu odpovedane, najverjetneje zato, da kateri izmed njih ne bi izrazil začudenja nad varnostno situacijo, oziroma podvomil v smiselnost dirkanja v Savdski Arabiji.

Formula 1 se v zadnjih letih neizmerno zavzema za enakopravnost in z različnimi kampanjami nasprotuje diskriminaciji in sovraštvu, pa vendar, ko gre za vprašanje Savdske Arabije, ki konstantno krši vse vrste človekovih pravic, raje pogleda stran in malce zamiži.

Očitno je ne prepričajo niti eksplozije v neposredni bližini steze, ob tem pa se lahko vprašamo ali ni možno, da bi kakšen izstrelek zašel celo na samo dirkališče, kjer je poleg celotne F1 karavane še na deset tisoče ljudi.

Formula 1 je, tudi preko naftne družbe Aramco, ki je lani postala celo njen glavni sponzor,  s Savdsko Arabijo povezana tako močno, da je očitno pripravljena spregledati balistične izstrelke, ki namesto ognjemeta predstavljajo kuliso najhitrejšim dirkalnikom na svetu.

Edina prava pot bi bila, da celotna F1 karavana Savdijcem pokaže sredinca, spakira kovčke in odide domov, če le premore dovolj j***

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje