Sainz: “Leclercu letošnji dirkalnik ustreza bolje kot meni”

1

Carlos Sainz bo jutrijšnjo dirko začel z druge štartne vrste, ki si jo bo delil z dirkačem Mercedesa Georgom Russellom. Španec je za svojim moštvenim kolegom na Pole Positionu zaostal za dobre štiri desetinke sekunde (+0,416s), mednju pa se je vrinil Max Verstappen, ki pa je v zadnjem poskusu kvalifikaicj imel težavo s sistemom DRS.

28-letnik meni, da dirkalnik talnega efekta bolj ustreza Monačanu kot njemu. Leclerc naj bi lažje nadzoroval izmuzljiv zadek dirkalnika.

Še vedno imam nekaj težav z dirkalnikom, ki je letos nekoliko bolj nepredvidljiv in zelo na nosu. To Charlesu daje prednost v tem trenutku, vendar najpomembneje je da je dirkalnik hiter. Več občutka rabim v zadku dirkalnika. Veliko vadim v simulatorju in uspelo mi bo.

Visoke temperature v Barceloni Ferrariju povzročajo mnogo težav s pregrevanjem in prekomernim degradiranjem zadnjih pnevmatik. Tako Leclerc kot Sainz sta bila po včerajšnjem drugem prostem treningu zaskrbljena. Leclerc je za novinarje dejal:

Pred seboj imamo veliko dela. Prek hitrega kroga smo hitri, vendar s polno posodo goriva stvari izgledajo zelo zahtevne – do nedelje moramo najti velik kos časa, če se želimo kosati z Red Bullom. Za zdaj nimam jasnega odgovora od kod te težave – najmehkejše pnevmatike so se zdele boljše kot srednjetrde.

Leclerc: “Nimamo jasnega odgovora od kod težave s pnevmatikami”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zelenko

Pušikurac.