Andretti želi v formuli 1 ponuditi priložnost ameriškim dirkačem

1

Michael Andretti si želi, da bi ob morebitnem vstopu njegove ekipe v formulo 1 lahko ameriškim dirkačem tlakoval pot do elitnega razreda motošporta. Andretti si želi v formulo 1 vstopiti v sezoni 2024 kot 11. ekipa na štartni vrsti. FIA še ni odprla uradnega postopka, kljub temu pa je Andretti obiskal dirko v Miamiju, kjer je sestankoval tako z njimi kot tudi z ostalimi šefi ekip v formuli 1. Večina moštev Andrettijevemu vstopu še vedno ni preveč naklonjena. Vodja Red Bulla Christian Horner je dejal, da k uspehu na ameriškem tržišču več pripomogel uspešen ameriški dirkač kot pa še eno moštvo iz te države. Sin Maria Andrettija, ki je postal svetovni prvak z Lotusom v sezoni 1978, se s tem mnenjem ne strinja.

Želimo si, da bi bili ameriško moštvo, ki bi razvijalo ameriške dirkače za prihodnost. Takšnega moštva trenutno ni. Trenutno je vstop v formulo 1 za ameriške dirkače skoraj nemogoč, zato jim mi želimo tlakovati pot v ta šport.

Ko se je Andretti zanimal za nakup Sauberja, je bil njegov plan, da bi v formuli 1 debitiral dirkač serije IndyCar Colton Herta. V Hinwilu je že vozil v Sauberjevem simulatorju, pred propadom pogajanj pa je bil dogovorjen tudi za nastope na petkovih prostih treningih.

Colton Herta bi že moral dirkati v formuli 1, saj ima obilico dirkaškega talenta. Njegova družina ni imela dovolj denarja, zato se je vrnil v Združene države Amerike. Moja želja je, da bi vodili otroke iz kartinga prek ostalih serij vse do formule 1, če bi bili dovolj dobri. Imamo ekipo, ki bi bila ta načrt sposobna uresničiti.

Alfa Romeo si v Barceloni želi čistega dirkaškega vikenda

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

ANDRETTI GLOBAL

Dirkaška legenda Mario Andretti, ki se je rodil v Motovunu, Dirkač Ferrari, Parnelli, Lotusa, Alfa Romeo in William je postal z Lotusom leta 1978 svetovni prvak v Formuli 1, zmagovalec dirke leta 1969 v Indianapolisu in osvojil prvenstvo CART leta 1984. Kot dirkač sin Michael je solastnik moštva Andretti Motosport. Njihovi dirkači dirkajo v različnih ameriških prvenstvih, med drugim v prvenstvu Indy Car, Indy Lights, Indy Pro 2000, Formula E in Extreme E, bi pomembno prispevali k razvoju Formule 1…v družini so Mario, sinova Michael, Jeff in vnuki Marco in nečak John, ki so vsi dirkači…