Mehaniki Schumacherjev dirkalnik popravljali vse do začetka kvalifikacij

1

Edina ameriška ekipa v karavani je na včerajšnjih kvalifikacijah zasedla 8. in 10. mesto. Malo sreče in izbris hitrega kroga Landu Norrisu sta v zadnji del kvalifikacij poslala Micka Schumacherja. Dve mesti višje bo dirko začel Kevin Magnussen, ki pa je imel v zanjem delu kvalifikacij težavo s sistemom DRS.

Zadovoljen sem, da nam je v Q3 uspelo spraviti oba dirkalnika – to je bil naš cilj pred začetkom kvalifikacij in mislim, da imam z 8. mesta zelo dobre možnosti za odličen rezultat. V zadnjem delu kvalifikacij sem imel težavo s sistemom DRS in lahko bi se uvrstil še višje. Aktiviral se je šele po nekaj poskusih in izgubil sem kakšno desetinko ali dve.

Šef ekipe Haas, Guenther Steiner je bil z rezultatom zadovoljen, še posebej po težavah na tretjem prostem treningu, ko so se na dirkalniku Micka Schumacherja vnele zavore.

Ekipa se je danes izkazala in zadovoljni smo z rezultatom. Dopoldan smo na prostem treningu imeli nekaj obilo težav, vendar vse se je sestavilo za kvalifikacije. Mehaniki so na Mickovem dirkalniku opravili izvrstno delo. Ravno v čas za kvalifikacije – niti minute časa več si niso smeli privoščiti.

Leclerc: “Nimamo jasnega odgovora od kod težave s pnevmatikami”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

MICK SCHUMACHER

Tako, kot v današnjo dirko v španiji, mu želim še veliko uvrstitev med prvih 10 v Q3 v letošnji sezoni…že na zadnji dirki, mu je le nesreča z Sebastianom Vettlom, odnesla uvrstitev med prvih 10 za prvenstvene točke in upam, da bo danes končno le osvojil prve točke…