Komentar dirke: Verstappen in Leclerc napovedala novo epsko F1 sezono

0

Tudi druga dirka sezone je prinesla neposredni obračun za zmago med Maxom Verstappnom in Charlesom Leclercom, kar napoveduje popolnoma epsko sezono 2022.

Na razplet dirke je s trčenjem ponovno nehote vplival Nicholas Latifi, saj je varnostni avtomobil odrezal Sergia Pereza, ki je bil na postanku v boksih le krog pred tem, njegovi konkurenti pa so dobili “zastonj” postanek. Posredno je Latifijev incident tako ponovno na vrh postavil Maxa Verstappna, ki pa se je moral za zmago bistveno bolj potruditi, kot se je moral zadnjem krogu lanskega finala sezone.

Po uvodnih dirkah lahko že z veliko gotovostjo trdimo, da nova pravila delujejo. Dirkač, ki opravi prehitevanje se, za razliko od preteklih sezon ne odpelje v daljavo, temveč mora nemudoma zavzeti obrambni položaj in poskrbeti, da mu tekmec ne vrne udarca.

Dirkači lahko svojim konkurentom sledijo bistveno bližje, kar sta z izrednim bojem še enkrat več demonstrirala Verstappen in Leclerc. Očitno smo letos dobili še taktično komponento manevrov prehitevanja, kjer lahko dirkač žrtvuje svoj položaj v zameno za pomoč DRS-a na naslednji ravnini. Verstappen in Leclerc sta tako ob vstopu v zadnji ovinek celo čakala drug drugega, saj nihče ni želel na dolgo ravnino zapeljati prvi.

Tako kot v Bahrajnu smo torej doživeli epski obračun za zmago, dirkanje kolo ob kolesu, torej vse kar si pravzaprav želimo. Medtem ko je uvodna dirka pripadla Leclercu, je bil tokrat uspešnejši Verstappen, ki je s tem nekoliko omilil rezultatsko ničlo iz prve dirke in se prebil na tretje mesto v skupnem seštevku.

Mercedes tudi v Savdski Arabiji ni našel odgovorov na svoje težave, ekipa srebrnih puščic pa se je zaenkrat povsem ustalila na mestu tretje najboljše ekipe in je ta trenutek v položaju, ko mora gledati bolj nazaj, kot pa naprej.

Verstappen in Leclerc sta v prvih dveh dirkah napovedala, da je pred nami izredna sezona bojev, drame in “ognjemetov” na stezi, kar je tudi edino eksplozivno sredstvo, ki ga Formula 1 potrebuje.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje