Red Bull že načrtuje nov paket posodobitev za Silverstone; Ferrari na posvet s FIO?

0

Red Bull je z vso silo zakorakal v letošnjo razvojno vojno med ekipami – nekoliko presenetljivo glede na dejstvo, da morajo ekipe v letošnji sezoni svoje izdatke ohraniti pod 135 milijoni evrov. Zgodnje govorice so namigovale, da je ekipa iz Milton Keynesa po le petih dirkah sezone zapravila 75% od 36 milijonov evrov, ki jih ima na voljo za razvijanje svojega dirkalnika.

Nove tehnične regulative so težo dirkalnikov zvišale in skoraj vse ekipe so na februarsko predsezonsko testiranje prišle s pretežkimi dirkalniki – izjema je Alfa Romeo, ki je morala C42 celo obtežiti za 3kg. Po navedbah dr. Helmuta Marka je RB18 do dirke v Imoli izgubil kar 5kg (2 desetinki sekunde), z nadgraditvami na VN Španije pa bi se ta številka lahko podvojila.

Ferrari je v razvojni vojni ubral svojo pot in nadgraditvam dirkalnika pristopil bolj potrpežljivo. Šele ta teden v Barceloni naj bi Scuderia predstavila prvi obsežnejši paket – nov difuzer, modificirano dno, ožje stranice in 2kg lažji dirkalnik. Mattia Binotto je prejšnji teden poudaril, da bo Red Bullu prej ali slej zmanjkalo denarja za nenehno nadgrajevanje. Marko je namigovanja označil za neumnost in zatrdil, da je Red Bull za zdaj porabil le 5,7 milijona evrov, obenem pa napovedal, da naj bi biki že razvijali nov obsežnejši paket aerodinamičnih posodobitev za dirko v Silverstonu, ki bo na sporedu v začetku julija.

Nadalje je danes popoldan iz Maranella zaokrožila govorica, da naj bi Ferrari pripravljal dokumentacijo s katero bi želel dokazati nepravilnosti Red Bulla pri upoštevanju t. i. finančne kapice. Dokument namerava predati FII. Informacija za zdaj še ni potrejena.

Binotto: “Red Bullu bo v določenem trenutku zmanjkalo denarja”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje