Alonso: Letošnja Hamiltonova sezona je odličen opomnik, kako pomemben je dirkalnik

0

Fernando Alonso je povedal, da so težave Lewisa Hamiltona v letošnji sezoni dober pokazatelj, da je v formuli 1 še vedno veliko več odvisno od dirkalnika kot pa od dirkača. Prvič po devetih letih se je Hamilton znašel v dirkalniku, ki ni dovolj hiter, da bi se boril za naslov svetovnega prvaka. Na prvih petih dirkah se je le enkrat uvrstil na zmagovalni oder. Tudi dvakratni svetovni prvak Alonso je na začetku sezone imel precej smole in osvojil je precej manj točk kot jih je sam pričakoval.

To je formula 1. To nikoli ne bo povsem pošten šport. Gre za ekipni šport, a to vsi pozabljamo, še posebej ob velikih uspehih. Tudi če želimo uspehe deliti z ekipo, so v medijih vse naslovnice namenjene zgolj dirkaču. Sam sem to doživel v sezonah 2005 in 2006. Premagal sem Michaela Schumacherja in to je bila glavna tema. Dirkalnik je bil zanesljiv in zelo hiter. Boljšega paketa si ne bi mogel želeti in pogosto sem ga pohvalil, kljub temu pa je bil ves soj žarometov uperjen vame kot dirkača. Podobno se je dogajalo Lewisu.

Alonso je pogosto poudarjal, da je bil v svojem drugem obdobju pri McLarnu v odlični formi. Ta pa ni prišla do izraza, saj je bil dirkalnik enostavno prepočasen. Španec je svojega rivala v Mercedesu pohvalil in dejal, da si zasluži vse uspehe, ki jih je dosegel v formuli 1. Kljub temu pa je še vedno veliko odvisno od dirkalnika.

Imeti več kot 100 pole positionov je nekaj nepredstavljivega. Za takšen dosežek potrebuješ najboljši paket v precej sezonah. Včasih sem odpeljal izjemen krog, ki pa je zadostoval zgolj za 15. mesto. Kako naj to razložim gledalcem? Lewis si je vse svoje uspehe zelo zaslužil, a njegova letošnja sezona je še en dokaz, da je v formuli 1 veliko odvisno od dirkalnika.

Norris: “McLaren v tem trenutku zaostaja tudi za Alfo Romeo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje