Russell po Mercedesovi vrnitvi: “Naša sezona se šele začenja”

1

Tretjeuvrščeni George Russell meni, da je Mercedes z dirkaškim vikendom v Barceloni odprl novo poglavje v letošnji sezoni Formule 1. Mercedes je že v petek napovedal vrnitev z dobrimi časi na prostih treningih in izgledalo je, da je ekipi iz Brackleya uspelo izničiti poskakovanje, ki jih je morilo na prvih dirkah sezone.

Russell se je večino dirke boril s kasnejšim zmagovalcem Maxom Verstappnom in ga dolgo časa zadrževal za seboj.

Napredujemo iz dneva v dan, vendar ta konec tedna smo zares naredili velik korak naprej in sedaj se naša sezona šele začenja. Zaostanek za najboljšima dvema ekipama smo praktično prepolovili in še vedno lahko v dirkalniku najdemo veliko časa. Rešili smo naš poglavitni problem in sedaj se lahko osredotočimo na podrobnosti. Šele šest dirk sezone je za nami in vse je odprto.

Zadnjih nekaj krogov sta morala Mercedesova dirkalnika upočasniti, saj je zaradi visokih temperatur popustila črpalka za vodo in morda celo poškodovala pogonsko enoto.

Ko sem se boril z Maxom se je dirkalnik močno pregreval. Zadnjih pet, šest krogov pa je bilo zelo kritičnih – dirkalnik je bil povsem na meji odstopa, vendar uspelo nam ga je pripeljati preko ciljne črte.

Nova dvojna zmaga Red Bulla v Barceloni; Leclerca izdala pogonska enota

 

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uros

Ok so napredovali, sam relano bi za leclerkom bili 40 s ali več ob normalni dirki.