Albon: “Osredotočiti se moramo na specifične težave in jih reševati sistematično”

0

Tajsko-britanski dirkač Alexander Albon se je po letu dni na klopi za rezervne igralce uspešno vrnil v dirkalnik Formule 1. 26-letnik se je na prvih petih dirkah sezone zelo izkazal. Na VN Avstralije Albon pnevmatik ni zamenjal vse do zadnjega kroga dirke, vendar še vedno ujel zadnje mesto dobitnikov točk. V Miamiju je rezultat nadgradil še z 9. mestom.

Poleg tega je Albon gotov, da lahko ekipa z primernimi nadgraditvami zelo izboljša FW44.

“Identificirali smo določene probleme dirkalnika in obstajajo različni načini kako jih lahko rešimo. Vendar sem prepričan, da če jih nam uspe rešiti se lahko vsako dirko borimo za točke. Več ali manj gre letos za izkoristek – izbrati prave nadgraditve ob pravem času. Zelo enostavno je videti vse težave naenkrat in poskusiti rešiti vse, vendar osredotočiti se moramo na specifične težave in jih reševati sistematično.”

Nekdanji dirkač Red Bulla izpostavlja, da je uspešnost nadgraditev zaradi omejenih finančnih sredstev v letošnji sezoni ključnega pomena.

“Veliko časa preživimo v simulatorju in poskušamo predviteti ali napredujemo v pravi smeri. V tem trenutku imamo še vedno nekaj različnih smeri, ki jih lahko uberemo. Zelo zanimivo je biti del ekipe v takšnem času.”

Szafnauer potrjuje, da bo odločitev med Alonsom in Piastrijem padla v Silverstonu

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje