Komentar dirke: Ferrari točke vrgel v smeti, popolni polom Hamiltona

0

Četrta dirka letošnje sezone v Imoli je prinesla popolno zmagoslavje ekipe Red Bull, Ferrarijevo samo-destrukcijo in popoln mrk sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Ferrari je na svojo prvo domačo dirko prispel v zanesljivem vodstvu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Scuderia pa Imolo po dvojni zmagi Red Bulla zapušča v precej slabšem položaju.

Čeprav sta Max Verstappen in Sergio Perez skozi celoten vikend prikazala odlično formo, pa se težko znebimo občutka, da je Ferrari tokrat zajetno bero točk preprosto odvrgel v smeti. Carlos Sainz si je že v kvalifikacijah privoščil povsem nepotrebno napako, na dirki pa je po morda nekoliko preveč brezkompromisnem lovu na Sergia Pereza, v zaščitni ograji končal še Charles Leclerc.

Slednjemu sicer težko karkoli očitamo, saj si je po zaslugi dirkaškega instinkta preprosto želel prehiteti Sergia Pereza, ki mu je na razdalji nekaj metrov sledil praktično celotno dirko. Kljub temu pa lahko tovrstna izguba točk Ferrari še zelo drago stane, predvsem zaradi dejstva, da je Red Bull v posodobitveni bitki praviloma boljši od vseh ostalih ekip.

Če je dirka v Imoli kaj pokazala, je to dejstvo, da so bili pozivi k ukinitvi sistema DRS najbrž nekoliko preuranjeni. Čeprav lahko dirkači z novo generacijo dirkalnikov svojemu tekmecu sledijo na precej manjši razdalji, pa prehitevanje vendarle ni tako zelo enostavno. Medtem ko so dirkači na dovoljenje za uporabo sistema DRS, zaradi nekoliko namočene steze, čakali do polovice dirke, smo v tem obdobju gledali razmeroma dolgočasno dirko.

Največji osmoljenec prepovedi uporabe sistema DRS je bil Lewis Hamilton, ki je praktično celotno dirko obtičal za Pierrom Gaslyjem. Kljub številnim poskusom sedemkratni svetovni prvak ni našel poti mimo dirkača ekipe AlphaTauri, dirko pa je sklenil brez točk, na skromnem 13. mestu.

Hamilton je tako že tretjo dirko zapored moral priznati premoč svojemu moštvenemu kolegu Georgu Russellu, kar je situacija, ki je najuspešnejši dirkač v zgodovini ni vajen. Hamilton je bil med dirko vidno frustriran, potolažilo pa ga niso niti besede njegovega šefa Tota Wolffa, ki se mu je opravičil zaradi “nevoznega” Mercedesa.

Formula 1 se sedaj prvič odpravlja v Miami, kjer nas čaka mnogo neznank in naslednje poglavje v  boju za naslov svetovnega prvaka.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje