Leclerc: “Z nadgraditvami bomo ponovno hitrejši”

0

Po izjemnem začetku sezone se je Scuderia na zadnjih dveh dirkah vendarle ohladila in vodstvo rdečih koničkov se je tako v drikaškem, kot konstruktorskem skupnem seštevku začelo topiti.

Ferrari je v Miamiju – z izjemo kvalifikacij – izgledal korak za hitrostjo Red Bulla. Dirkalnika sta bila enakovredna le tik po odhodu varnostnega avtomobila s steze, ko se je Max Verstappen boril z ogrevanjem pnevmatik na primerno temperaturo, medtem ko je to hitreje uspelo Leclercu za njim.

Monačan kljub dobri formi bikov ni zaskrbljen s trenutnim razmerjem moči.

“Seveda se izboljšujejo. So zelo močna ekipa, tega se zavedamo in zato nas to ne preseneča. Vendar počutim se samozavestno, saj smo tudi mi zelo močna ekipa in verjamem, da bomo z nadgraditvami ponovno hitrejši.”

Ferrari je v razvojni vojni ubral bolj potrpežljiv pristop. Šele konec tedna v Barceloni naj bi Scuderia predstavila prvi obsežnejši paket nadgraditev – nov difuzer, modificirano dno, ožje stranice in 2kg lažji dirkalnik. Na vprašanje ali je Ferrari v Miamiju imel dovolj hitrosti za zmago pa je Leclec priznal:

“Morda tik po varnostnem avtomobilu. DRS sistem se še ni aktiviral zato je bilo toliko težje napasti. Vendar poleg tega je bilo jasno skozi celotno dirko da so bili hitrejši. Le na najtrši pnevmatiki smo bili kompetitivni.”

Red Bull že načrtuje nov paket posodobitev za Silverstone; Ferrari na posvet s FIO?

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje