Zakaj gre Mercedesov optimizem tokrat vzeti resno?

0

Po prvih dveh prostih treningih na dirki za VN Miamija, je Mercedes izrazil presenečenje nad svojo hitrostjo in svaril, da poskakovanja še vedno ne povsem razumejo. Vendar tokrat je atmosfera znotraj ekipe iz Brackleya bistveno drugačna in kot kaže je dirkaški vikend v Barceloni prvi korak k rešitvam W13.

Charles Leclerc v Ferrariju je bil najhitrejši preko enega kroga včeraj v Barceloni, medtem ko se je Max Verstappen v Red Bullu zdel bolje pripravljen na dirko. Tako George Russell kot Lewis Hamilton v obeh aspektih nista zaostajala veliko, saj je poskakovanje na trenutke povsem ponehalo. Sedemkratni svetovni prvak je razkril, da gre poskakovanje še vedno občutiti v hitrih dolgih, hitrih ovinkih.

“Prvič da sem se v letošnji sezoni po ravnini peljal brez poskakovanja. Še vedno ga je nekaj, vendar razlika je ogromna. Hitra ovinka 3. in 9. še vedno nekoliko izstopata, vendar nadgraditve delujejo dobro.”

Hamilton je zatrdil, da ekipa še ni na nivoju Red Bulla ali Ferrarija, vendar se utegne kmalu pribljižati. Dirkača včeraj še nista bila povsem zadovoljna z uravnoteženostjo dirkalnika, zato je ekipo zvečer čakalo še veliko dela z nastavitvami.

Mercedesova dirkalnika sta bila včeraj najhitrejša na štartno-ciljni ravnini.

Njegov moštveni kolega, George Russell, je za medije dejal:

“Dirkalnik nekoliko drugače reagira. Ne občutimo poskakovanja na ravnini, vendar še vedno v nekaterih ovinkih. Red Bull izgleda zelo močan in njih je potrebno premagati. Ne vidim razloga, zakaj jutri ne bi bili kaj bližje najboljšima dvema ekipama.”

Mercedes je kot kaže našel odgovor na fenomen poskakovanja in na prihodnjih dirkah lahko pričakujemo strm vzpon srebrnih puščic.

Povprečni časi simulacij dirke.

Verstappen je bil v simulacijah dirke najhitrejši, nato pa se je v sklopu dveh desetink razvrstilo preostalih pet dirkačev najboljših treh ekip v letošnji sezoni. Dober tempo sta demonstrirala tudi oba Mercedesa, medtem ko ima Ferrari ponovno težave s prekomerno obrabo pnevmatik.

Image

TEHNIČNI PREGLED: Kdo je zadel v pravo smer in kdo brcnil v temo?

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje