Komentar dirke: Je Kimi Raikkonen končno dobil svojega naslednika?

0

Pisalo se je leto 2007, ko je Kimi Raikkonen s Ferrarijem na dominanten način dobil tedaj uvodno dirko za VN Avstralije. Ledeni Finec je kasneje postal tudi svetovni prvak, Ferrari pa do današnjih dni še čaka na njegovega naslednika.

Danes smo v letu 2022 in Charles Leclerc je z “Grand Chelemom” (pole position, zmaga, najhitrejši krog in vodstvo od starta do cilja) suvereno dobil dirko v Melbournu. Novi Ferrarijev super zvezdnik je z drugo zmago na treh dirkah svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva povečal na 34 točk pred drugouvrščenim Georgeom Russellom, medtem ko njegov najhujši rival Max Verstappen, po drugem letošnjem odstopu zaostaja že za velikih 46 točk.

Verstappen je dirko v Melbournu po novi okvari svojega Red Bulla predčasno končal, Nizozemec pa kljub temu tokrat ni bil v položaju, ko bi lahko resneje ogrozil Leclercovo zmago. Monačan je bil v svoji ligi, Ferrari F1-75 pa je na ulični stezi v Albert Parku deloval zares izvrstno.

Da bi bila Leclercova zmaga še slajša je, njegov najhujši konkurent zabeležil novo ničlo, zaradi česar Verstappen po treh dirkah zaostaja že za skoraj dve zmagi. Leclerc na prvo izmed dveh italijanskih dirk, ki bo čez 14 dni v Imoli odhaja kot vodilni dirkač svetovnega prvenstva in zdi se, da tudi armada tifosov po celem svetu verjame, da je prišel čas, ki so ga čakali več kot desetletje.

Nekoliko simbolno se Ferrarijev preporod in dokončni vzpon Charlesa Leclerca med elito dogaja v sezoni, ko je Formulo 1 dokončno zapustil njihov zadnji svetovni prvak Kimi Raikkonen. Je Iceman končno dobil svojega naslednika?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje