Marko v Barceloni napoveduje Mercedesovo vrnitev: “Mi, Mercedes in šele nato Ferrari”

0

Včeraj sta Charles Leclerc in Carlos Sainz preizkusila nadgrajeni Ferrari in Monačan je dobil oba petkova prosta treninga. Vendar vse ni rožnato pri Scuderii, saj se ekipa iz Maranella bori s hitro obrabo pnevmatik.

Medtem je spodbudne znake na prostih treningih kazal Mercedes. Ekipi je z novimi nadgraditvami uspelo omejiti poskakovanje in svetovalec Red Bulla dr. Helmut Marko je napovedal, da sta srebrni puščici ta konec tedna hitrejši kot vodilna ekipa v skupni konstruktorski razvrstitvi.

“Mi, Mercedes in šele nato Ferrari.”

Analiza prostega treninga nakazuje, da Mercedes v tem trenutku še vedno zaostaja za več kot pol sekunde na krog, vendar Hamilton je že včeraj poudaril, da se mora ekipa sedaj osredotočiti na nastavitve dirkalnika in se čimbolje pripraviti za današnje kvalifikacije in jutrijšnjo dirko.

Še posebej je obrvi privzdignila hitrost na ravnini – kjer je Mercedes imel očitne težave na prvih dirkah sezone. Tokrat sta strebrni puščici bili najhitrejši med vsemi ekipami. Toto Wolff je poudaril, da je svoje dala tudi posodobljena pogonska enota, vendar zahvale gredo v prvi vrsti manjku poskakovanja. Red Bull in Ferrari bosta najbrž pogonsko enoto za kvalifikacije in dirko dodatneje navila, vendar Mercedesov napredek ne gre spregledati.

Hamilton optimističen: “Nismo še najhitrejši, vendar smo na dobri poti”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje