Russell sumi, da sta Ferrari in Red Bull včeraj dirkala z omejeno motorno močjo

0

George Russell je bil po petkovih prostih treningih pred veliko nagrado Španije zadovoljen s formo Mercedesa, čeprav pričakuje, da bo Red Bull zablestel v nadaljevanju dirkaškega vikenda. Treninga je končal na četrtem in drugem mestu, Meredesov bolid W13 pa je na ravninah poskakoval precej manj kot na prejšnjih dirkah. Britanec meni, da so pri Ferrariju in Red Bullu v petek skrivali svojo pravo hitrost.

Tudi v Miamiju smo bili na petkovem treningu prvi, zato je potrebno počakati z napovedmi. Dirkalnik se obnaša drugače in ne ravninah ne več poskakuje, kar je zelo pozitivno. Poskakovanje se še vedno občuti v nekaterih ovinkih. Red Bull izgleda zelo hiter in mislim da so oni ekipa, ki jo morajo vsi ostali premagati. Mislim, da smo lahko bližje vodilnim, a danes so nekateri dirkali z omejeno motorno močjo. Red Bull in Ferrari bosta zato jutri še pridobila v primerjavi z nami.

Petkova treninga je zaznamovala tudi velika obraba pnevmatik in Russell prav v pnevmatikah vidi odločilen dejavnik za uspeh na nedeljski dirki.

Pnevmatike bodo ključne za uspeh na dirki. Obraba je bila danes res ogromna. Sestanki po treningu bodo zato namenjeni predvsem temu, kako pnevmatike čim dlje ohraniti pri življenju. Trenutno kaže, da bosta v nedeljo potrebna najmanj dva postanka v boksih.

TEHNIČNI PREGLED: Kdo je zadel v pravo smer in kdo brcnil v temo?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje