Vettel: “Imola je pravi test za dirkača”

1

Potem ko je Imola dvakrat vskočila v koledar Formule 1 in zaradi pandemije koronavirusa v sezonah 2020 in 2021 nadomestila odpadle dirke svetovnega prvenstva, se znamenito italijansko dirkaliče Enzo e Dino Ferrari vendarle redno vrača na koledar Formule 1.

Dirkač Aston Martina in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je vrnitev v sezoni 2022 pozdravil in ob prihodu v Imolo dejal, da ga le ta v kombinaciji z novo generacijo dirkalnikov pošilja nazaj v čas.

“Imola je pravi test za dirkača in vsako dirkališče Formule 1 bi moralo biti takšno. Nikoli si ne bi predstavljal, da bomo v Imoli dirkali s talnim efektom. To je zares nekaj posebnega, saj se zdi da gremo nazaj v 80’ta.”

Imola je pred kratkim podpisala sodelovanje s Formulo 1 vse do konca sezone 2025. Vettel je večkrat izrazil željo po vrnitvi na stara evropska dirkališča. Njegov moštveni kolega Lance Stroll je ob prihou dejal:

“Lepo je videti vrnitev Imole na koledar Formule 1 Le nekaj dirkališč lahko tekmuje s tem tukaj in zanimivo bo videti se bo v vse to vključil še šprint.”

V Imoli nas čaka prvi šprint sezone s spremenjenim točkovnim sistemom

 

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

IMOLA Letos bo v Imoli v soboto prva polurna “F1 Sprint” v sezoni Formule 1, z veliko spremembo, da ne bodo samo prvi trije dobili točke, kot leta 2021, ampak bo sedaj prvih 8 dirkačev osvojilo točke in sicer: 1 mesto – 8 točk 2 mesto – 7 točk 3 mesto – 6 točk 4 mesto – 5 točk 5 mesto – 4 točke 6 mesto – 3 točke 7 mesto – 2 točki 8 mesto – 1 točko Tako bo teoretično v vikendu na razpolago 34 točk, kolikor pa bi hipotetično nekdo zmagal na sprint dirki in osvojil drugo… Preberi več