Hamilton optimističen: “Nismo še najhitrejši, vendar smo na dobri poti”

0

Lewis Hamilton je prvi prosti trening v Barceloni končal na 6., drugega pa na 3. mestu. Sedemkratni svetovni prvak je dirko za VN Španije dobil petkrat zapored in ta niz bo letos težko nadljeval. Vendar kljub temu, da srebrne puščice letos niso v igri za naslov, so se na prvi dan 6. dirkaškega vikenda sezone dobro izkazale.

Zelo, zelo sem zadovoljen z napredkom. Velika hvala vsem v tovarni, ki niso obupali in nadaljevali s trdim delom. Nismo še najhitrejši, vendar smo na dobri poti. To je sploh prvič letos, da me po ravnini ni premetavalo. Še vedno je občutiti nekaj poskakovanja, vendar bistveno manj in sedaj lahko iz dirkalnika iztisnemo več.

Mercedes je v Barcelono pripeljal še drugi del obsežnejših posodobitev in kot kaže drugi prosti trening, srebrne puščice na stezi igledajo bistveno bolje kot do sedaj.

“Še vedno ni enostavno voditi dirkalnik, vendar je bistveno lažje kot prej. Hvaležen sem za nadgraditve in sedaj moramo le najti prave nastavitve. Imamo veliko informacij, ki jih je treba prežvečiti, da lahko začnemo napadati fante pred nami.”

Šef ekipe Toto Wolff je opomnil, da so svoje opravile tudi nadgraditve pogonske enote.

Ekipa v Brixwothu se je zares izkazala in v primerjavi z drugimi dobavitelji smo sedaj v bistveno boljši poziciji. Danes smo imeli soliden petek – tako kot v Miamiju. Videli bomo kakšen bo oprijem jutri.

Prve poteze Mercedesovih aerodinamičnih rešitev

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje