FP2: Leclerc še drugič na vrhu; Mercedes na petek ponovno veliko obeta

1

Vodilni v skupni dirkaški razvrstitvi Charles Leclerc je v nadgrajenem Ferrariju bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu. Tokrat sta presenetljivo sledila oba Mercedesa, ki sta tako kot v Miamiju, na petek, izgledala zelo hitra. Carlos Sainz je za svojim moštvenim kolegom zaostal dobre tri desetinke sekunde.

Slabo se je dan zaključil za Landa Norrisa, ki je na stezi odpeljal le 6 krogov. Posodobljeni McLaren kot kaže ni dosegel željenih rezultatov, saj se je Norris večino časa boril s pomanjkanjem oprijema in v 7. ovinku steze celo zapeljal globoko v pesek, a ohranil dirkalnik v teku.

Prav tako z nasmeškom dirkališča ne bo zapuščal Valtteri Bottas, ki je hitro po začetku drugega prostega treninga moral parkirati svojo Alfo v prvem sektorju steze. Po dimu iz zadka dirkalnika gre sklepati, da gre za mehanično okvaro pogonske enote.

Mercedes je v prvem delu izkusil nekaj poskakovanja, vendar proti koncu prostega treninga sta George Russell in Lewis Hamilton postavila 2. in 3. najhitrejši čas in z obnašanjem dirkalnika bila relativno zadovoljna. Mercedes je v Barcelono pripeljal obsežnejši paket posodobitev, ki se je za zdaj izkazuje za uspešnega.

Dober napredek so storili tudi pri ekipi Alpine, ki je dopoldan imela veliko težav s poskakovanjem dirkalnika, vendar domačin Fernando Alonso je uspel postaviti 5. najhitrejši čas in navdušiti domače navijače.

VN Španije – Barcelona: Spored dirkaškega vikenda

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uros

Mercedes izgledala isto hitro v petek kot v ZDA ko pa je šlo za res pa 1 s zadaj. Mogoče so kaj pridobili vendar veliko ne..