Verstappen ni zadovoljen z uravnoteženostjo dirkalnika

0

Max Verstappen se je po petkovih prostih treningih pritožil, da je bilo zaradi visokih temperatur zelo težko najti prave nastavitve, s katerimi bi bil dirkalnik bolj uravnotežen. Temperatura zraka je včeraj v Barceloni narastla na 31 stopinj Celzija, medtem ko se je dirkaški asfalt segrel čez 45 stopinj Celzija. Nizozemec je drugi prosti trening končal na petem mestu in priznal je, da imajo pri Red Bullu še veliko dela, da izboljšajo hitrost v kvalifikacijskih krogih.

Zaradi vročine je bilo težko najti optimalno uravnoteženost bolida. Moramo izboljšati hitrost v enem hitrem krogu, medtem ko naš tempo za nedeljsko igro izgleda dobro. S tem sem zadovoljen, a vseeno skušamo najti srednjo pot, da bomo lahko tudi na kvalifikacijah hitri.

Tako kot večina ostalih moštev tudi pri Red Bullu niso bili imuni na težave z obrabo pnevmatik, zato bo na nedeljski dirki izjemno vlogo odigrala tudi strategija. Aktualni svetovni prvak je povedal, da morajo pri rdečih bikih optimizirati tudi obnašanje dirkalnika do pnevmatik.

Pnevmatike so tukaj na velki preizkušnji. Nismo še našli optimalnih nastavitev. Vemo vsaj to, da bo vreme konstantno, zato lahko mirno delamo in iščemo prave nastavitve.

Horner: Aston Martinov “zeleni” Red Bull me ne preseneča

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje