Komentar dirke: Dirkač, dirkalnik ali usoda?

0

Potem ko je Lewis Hamilton sredi tedna sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus, Mercedes pa je sporočil, da ga bo zamenjal super talent George Russell, smo z napetostjo pričakovali kaj bo dragulj srebrnih puščic pokazal v najhitrejšem dirkalniku na svetu.

Kljub temu, da se je v premajhnem kokpitu počutil izredno neudobno, je Russell takoj pokazal svojo vrednost, do premiernega pole positiona v karieri pa mu je zmanjalo pičlih 26 tisočink sekunde, kolikor je bil hitrejši njegov začasni moštveni kolega Valtteri Bottas.

Russell je na dirki z Bottasom suvereno opravil že v prvem ovinku in zdelo se je, da bo že v prvem poskusu pometel z vso konkurenco in slavil prvo zmago v Formuli 1, toda…

Potem ko je Jack Aitkem z Williamsom poskrbel za drugi varnostni avtomobil je sledil katastrofalen in morda tudi nepotreben postanek Mercedesove ekipe, ki je v mnogočem spominjal na tistega, ki smo ga lani videli v Nemčiji. Ob tem je zanimivo, da so bili v garaži srebrnih puščic znova snemalci Netflixove serije “Drive to Survive”, ki so lahko Mercedesov zlom znova obeležili iz prve vrste.

Mehaniki so Georgeu Russellu namestili komplet koles, ki je bil namenjen Valtteriju Bottasu, Finec pa je po veliki zmedi na koncu ostal brez vsega, bokse pa je po enormni izgubi časa zapustil s pnevmatikami, s katerimi je vanje tudi prišel.

Russell je nato prejel sporočilo, da dirka z napačnim kompletom in Britanec je moral znova v garažo, na stezo se je vrnil celo za Bottasom. Kljub temu se mladenič ni predal in s Fincem znova opravil ob prvi priložnosti, eden za drugim pa sta padla še Stroll in Ocon. George je bil odločen, da je zmaga njegova in podal se je v lov za vodilnim Perezom.

Sledilo pa je novo sporočilo in Russell je bil pozvan na nov, že tretji postanek. Vzrok je bila predrta pnevmatika, ki jo je Britanec poškodoval ob vožnji čez razbitine Williamsa Jacka Aitkena. Sanj je bilo konec in Russell je iz raja padel na mesta, ki jih običajno zaseda z Williamsom. Na koncu se mu je uspelo prebiti do devetega mesta in prvih točk v karieri, ki bi jih bil še pred tednom dni neizmerno vesel, a ne tokrat.

Kljub tragediji, pa je George Russell v Bahrajnu dokazal, da lahko dober dirkač sede za volan Mercedesa in zmaga dirko, pa če je to komurkoli všeč ali pa ne. Največji poraženec dirkaškega vikenda je tako nedvomno Bottas, ki kljub dolgoletnemu stažu pri Mercedesu ni imel odgovora na hitrost tistega, ki je pravkar prišel v garažo.

Kot je Russell dejal sam, mu tokrat morda ni bilo usojeno. Morda je usoda tokrat hotela zmago Sergia Pereza. Mehičan je s fantastično vožnjo slavil prvič v karieri in sedaj resnično storil vse, da Helmutu Marku in Christianu Hornerju dokaže, da si zasluži sedež pri Red Bullu. Če bo nekoč rekel, da za Red Bull ni dirkal zaradi političnih igric, bomo lahko rekli, da je imel prav.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje