Masi pojasnil pozne odločitve FIE: Mercedesova predstavitev je trajala dve uri in pol

1

Komisarji na dirkah Formule 1 svoje odločitve v zadnjem času sprejemajo precej počasi, po mnenju Michaela Masija  pa to ni presenetljivo, saj imajo ekipe, vozniki in tudi novinarji večjo potrebo po jasnosti odločitev.

Direktor dirk Formule 1 poudarja, da so bile včasih odločitve sprejete prehitro in posledično so se dogajale tudi napake.

Komisarji poskušajo napisati svojo odločitev in v poročilo vnesti to raven podrobnosti. Zato je potreben čas, da ga sestavijo, prepišejo itd. Lahko imamo odločitve, in to je en del. Najprej ga morate sestaviti in nato znova prilagoditi. Drugi del je, da je treba ekipam dati priložnost, da predstavijo svoj primer. Na primer, prejšnji konec tedna v Braziliji je Mercedes svoj primer predstavljal dve uri in pol,” je dejal Masi za Motorsportweek.com.

Masi je opisal tudi postopek odločanja o incidentu, ki so ga zaznamovale rumene zastave ob koncu kvalifikacij.

‘V Katarju je bilo potrebno pogledati kje so bili bolidi na progi, greš skozi in si pogledaš vse posnetke vsakega posameznega bolida, kar sem tudi naredil. Nato pogledaš podatke in tako naprej. Očitno je to zamudno in želiš se prepričati, kaj vse imaš, tako da ko smo končno prišli do tega, da ugotovimo, kdo je kaj naredil, kaj je bilo prikazano, kaj ni bilo prikazano in tako naprej.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

MIHAEL MASI Ko je po smrti Charlieja Whitinga je direktorsko mesto prevzel Michael Masi so bile odločitve tako njega, kot tudi delegatov in komisarjev, pogostoma konfuzne, mnogokrat nerazumljive, za isti prekršek lahko tudi zelo različne. Pogostoma se je dogajalo, da so na eni dirki ali treningih nekoga kaznovali, spet nekoga drugega za isti prekršek pa ne. Vse to je pripeljalo do tega, da pogostoma niti moštva sama in s tem dirkači ne vedo, tza kakšno kazen se bodo odločili komisarji. Velikokrat Michael Masi tudi med samo dirko prevzema naloge komisarjev in komunicira direktno z vodji moštev, čeprav so za to… Preberi več