Michael Schumacher ali Lewis Hamilton: Kateri sedemkratni svetovni prvak F1 je zaslužil več

0

Sportico je pred kratkim objavil seznam 25 najbolje plačanih športnikov v zgodovini, Michael Schumacher pa je edini dirkač Formule 1, ki ga najdemo med elitno deseterico. Legendarni nemški dirkač naj bi v času svoje kariere zaslužil astronomskih 1,13 milijarde dolarjev.

Čeprav je mnoge Nemčeve rekorde v Formuli 1 v zadnjih letih presegel Lewis Hamilton, pa se dirkač Mercedesa Schumacherju, ko govorimo o zaslužkih še ni niti približal.

Hamiltonovo premoženje je ocenjeno na približno 285 milijonov evrov, britanski šampion pa je v dosedanjem delu svoje kariere zaslužil približno 500 milijonov dolarjev.

Po podatkih, ki jih je zbral Sportico, se je Schumacher s Tigerjem Woodsom potegoval za mesto najbolje plačanega športnika na začetku 21. stoletja, Nemec pa je bil prvi športnik milijarder na svetu. Izjemen zaslužek je Schumacherju v glavnem prinesla njegova visoka pogodba s Ferrarijem in pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka.

Hkrati pa je Schumacher zajeten znesek prejel tudi s strani svojih sponzorjev. Shell, Vodafone in Marlboro so bila velika imena, ki so zagotavljala velike zaslužke. Domneva se, da je Shell Schumacherju plačal 10 milijonov dolarjev samo za to, da je nosil kapo na kateri je bil logotip podjetja.

Poleg tega je tudi nemška investicijska družba Deutsche Vermögensberatung Schumiju plačala 8 milijonov dolarjev zgolj za nošenje njihove kape.

Schumacherjevo premoženje je ocenjeno na približno 500 milijonov evrov, legendarni nemški dirkač pa naj bi tudi po svoji nesreči leta 2013, ko si je pri smučanju v francoskih alpah poškodoval glavo, še zmeraj prejel približno 50 milijonov evrov na leto.

Kje živi Michael Schumacher

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje