Komentar dirke: Formula 1 je telenovela za moške gledalce

0

Čeprav je gledanje “pocukranih” telenovel predvsem v domeni predstavnic nežnejšega spola, pa jih, čeprav morda nevede, z veseljem gledajo tudi pretežno moški gledalci.

Formula 1 nikoli ni bila izključno in samo športna panoga, kjer bi bilo vso dogajanje osredotočeno zgolj na dogajanje na stezi. Vsaj tako kot samo dirkanje, je pomembno tudi vso obstransko dogajanje s spremljajočim bliščem, glamurjem, govoricami in nenazadnje tudi trači.

Ker latinska Amerika velja za meko industrije telenovel, morda ni naključje, da smo nekaj podobnega spremljali tudi v okviru pravkar končanega dirkaškega vikenda v brazilskem Sau Paulu.

Na videz nedolžna stvar, kot je dotik tekmečevega dirkalnika je eskalirala v afero epskih razsežnosti, katere epilog smo čakali skoraj tretjino celotnega dirkaškega vikenda. V vmesnem obdobju so se vneli še prepiri med vključenimi akterji, pa tudi navijači na  družbenih omrežjih.

Ob čakanju na konec sodnega procesa smo lahko spremljali čustvene izlive glavnih junakov in njihovih šefov, zahrbtne igrice v ozadju, na videz neracionalne izjave stricev iz ozadja in neskončne govorice o vseh možnih zarotah.

Dramskemu trikotniku kar ni bilo videti konca. Ko je že kazalo, da je eden izmed glavnih junakov s kaznijo zaradi mikro kršitve tehničnega pravilnika stopil na rob brezna, se je sedemkratni svetovni prvak z junaško predstavo na obeh dirkah vrnil v ospredje in s tem jasno pokazal, da bo na končni razplet potrebno počakati vse do konca, do zadnjega dela.

Zaključek brazilske dirke je postregel z epskim bojem obeh glavnih akterjev, za zadnji “twist” pa je poskrbel kar Hamilton, ko je svojo zmago proslavljal z odpetimi varnostnimi pasovi in si posledično prislužil novo preiskavo, ki pa se je na njegovo srečo končala zgolj s finančno kaznijo.

Če boste kot moški gledalec kdaj komu samozavestno zatrdili, da vi pa že ne gledate “limonad”. Premislite še enkrat.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje