Kaj je spodbudilo Michaela Schumacherja, da se je vrnil v F1, čeprav je njegov menedžer to označil za ‘najbolj neumno idejo’?

0

Nekdanji menedžer Michaela Schumacherja Willi Weber je prepričan, da je bila Nemčeva vrnitev v Formulo 1 leta 2010 z Mercedesom, tudi za Schumacherja veliko razočaranje, sam pa mu je vrnitev odsvetoval.

Schumacher se je leta 2010 z Mercedesom vrnil v Formulo 1, a Nemec po povratku ni več ponovil izjemnih dosežkov, ki jih je dosegel za volanom Benettona in Ferrarija.

Njegov nekdanji agent Wili Webber je razkril, da je svojemu varovancu in prijatelju vrnitev odsvetoval, a je bila Schumacherjeva želja prevelika.

“Michael je imel pri Ferrariju posebne nastavitve, ki so bile prilagojene njegovemu dirkaškemu slogu. Pri Mercedesu tega ni dobil. Novejši dirkalniki so se razvili v drugo smer in Michael na tehnologijo ni mogel vplivati na način, kot je to počel pri Benettonu in Ferrariju.

Ker Ross [Brawn] po letu 2009 ni mogel izboljšati bolida in je bil Rosberg nenadoma hitrejši, Michael tega ni mogel nadoknaditi. Šlo je za drugačno tehnologijo in generacijo dirkačev, čeprav je bil Michael tako pripravljen kot vedno. “

Weber je Schumacherju svetoval, naj se leta 2010 ne vrne v Formulo 1, toda po eksperimentiranju z dirkalnimi motocikli je bilo jasno, da ima Schumacher še vedno veliko željo po dirkanju.

“Michael ni uspel pri Mercedesu. Če bi me samo poslušal, ko sem mu rekel, da je to najbolj neumna ideja, “je dodal Weber.

Michael Schumacher ali Lewis Hamilton: Kateri sedemkratni svetovni prvak F1 je zaslužil več

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje