Marko: Ko so pri Mercedesu videli, da smo tako hitri kot oni, so pričeli igrati nešportno

0

Helmut Marko je spregovoril o hudi bitki med Red Bullom in Mercedesom v sezoni 2021, za katero meni, da se je še zaostrila zaradi “zelo nešportnega” vedenja moštva srebrnih puščic.

Medtem ko se Red Bull in Mercedes borita za oba naslova svetovnega prvaka, so se tesne dirke na stezi pogosto preslikale še izven proge v obliki vročih besednih izmenjav med šefoma ekip Christianom Hornerjem in Totom Wolffom.

Pojavila so se tudi vprašanja o legalnosti dirkalnikov W12 in RB16B, pri čemer je Marko še posebej razočaran zaradi razprave o fleksibilnem krilu, ki je izbruhnila na VN Azerbajdžana.

“Ko je Mercedes videl, da smo enakovredni ali celo hitrejši, so najprej pripravili fleksi krila in nato še vse vrste lažnih argumentov,” je svetovalec Red Bulla pojasnil za Motorsport.com.

“Ta dejanja smo vzeli kot zelo nešportno gesto in potem smo se tudi mi osredotočili na to, kar se dogaja pri Mercedesu, na primer v zadnjem času s temi krili. Vse to pride s tem, ko je bitka tako intenzivna kot letos in še posebej, ko nekdo ni vajen, da lahko druga ekipa predstavlja konkurenco.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje