Umrl legendarni ustanovitelj F1 ekipe Frank Williams

2

V 79. letu starosti je umrl legendarni Frank Williams, ustanovitelj in dolgoletni vodja istoimenske F1 ekipe.

Williams je leta 1977 ustanovil ekipo Williams F1 in hitro spremenil zasebno moštvo v eno najboljših F1 ekip, ki je vrsto let uspešno parirala številnim večjim proizvajalcem. Williams je med letoma 1980 in 1997 osvojil devet naslovov svetovnega prvaka med konstruktorji in sedem med vozniki, s čimer si je zagotovil status ene izmed najuspešnejših ekip v zgodovini Formule 1.

Frank Williams je ena najpomembnejših in cenjenih osebnosti v zgodovini F1. Svojo ekipo je še naprej uspešno vodil kljub resni prometni nesreči leta 1986, zaradi katere je postal tetraplegik. Po nesreči je ekipo uveljavil kot prevladujočo silo Formule 1 v devetdestih letih.

Leta 1999 ga je kraljica Elizabeta odlikovala s plemiškim nazivom za njegove zasluge v motošportu.

Ekipa Williams je danes potrdila, da je Williams umrl v 79. letu starosti.

Z veliko žalostjo lahko ekipa v imenu družine Williams potrdi smrt Sira Franka Williamsa, ustanovitelja in nekdanjega vodje ekipe Williams Racing, ki je umrl v starosti 79 let.

Sir Frank je danes zjutraj mirno preminil obkrožen s svojo družino, potem ko so ga v petek sprejeli v bolnišnico. Danes se poklonimo našemu zelo ljubljenemu in navdihujočemu človeku Franka bomo zelo pogrešali. Prosimo, da vsi prijatelji in sodelavci v tem trenutku spoštujejo željo družine Williams po zasebnosti. 

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Sir FRANK WILLIAMS Spominjam se let, ko je bila ekipa Franka Williamsa edini antagonist ekupi Ferrari, saj se je srečevala vedno s pomanjkanjem denarja. Njihov preboj pa je začel ko so leta 1979 podpisali sporazum z letalsko družbo Saudia, ki je bila kar nekaj let njihov glavni sponsor. Za negovo ekipo so dirkali: Patrick Neve, Alan Jones, Carlos Reutemann, Clay Reggazzoni, Keke Rosberg, Jacques Laffite, Nigell Mansell, Nelson Piquet, Satoru Nakajima, Martin Brundle, Jean-Louis Schlesser, Riccardo Patrese, Thierry Boutsen, Alain Prost, Ayrton Senna, Damon Hill, David Coulthard, Jacques Villeneuve, Heinz-Harald Frentzen, Alessandro Zanardi, Ralf Schumacher, Juan-Pablo Montoya, Jenson Button, Nick… Preberi več

Martin

Počivaj v miru, sožalje družini