Princ Khalid: Na savdijsko dirko nihče ne bo prišel v kopalkah

0

5. decembra bo na stezi Jeddah Street Circuit potekala prva dirka za VN Formule 1 v Savdski Arabiji. Dejstvo, da država prvič v zgodovini gosti dirk elitnega razreda motošporta pa ni edino zaradi česar bo ta dirka posebna. Ekipe so po namreč dobile obsežna navodila za oblačenje.

Dirke na Bližnjem vzhodu prinašajo nekaj strogih pravil, ki jih mora karavana Formule 1 striktno upoštevati Najprej je tu kodeks oblačenja, saj morajo biti roke in noge vedno pokrite.

Osebje bo zato moralo med dirkaškim vikendom nositi dolge hlače in srajce do komolcev. Poleg tega prozorni materiali niso dovoljeni. Pri ženskah ne bodo smela biti vidna ramena in noge nad koleni, le tem pa oblasti tudi svetujejo, da se čim manj ličijo.

“Ko bomo v prihodnjih dneh dokazali, da bo ta dirka potekala pravočasno, bo to svetu signaliziralo, kdo so Savdijci in kakšne so zmogljivosti Kraljevine Savdske Arabije,” je pred dirko dejal princ Khalid, predsednik Savdske avtomobilske in Motociklističnaže zveza.

Lahko rečemo, da je dirkališče v 95. odstotkih dokončano. Preostalih pet odstotkov je preprostih stvari, od blagovne znamke do sajenja dreves in okraskov. Steza je narejena, infrastruktura je narejena, vse v zvezi z dirko je narejeno. Torej smo v udobni in v zelo dobri situaciji,” je dodal princ Khalid.

Obstajajo tisti, ki pravijo, da kraljestvo zaostaja in je proti človekovim pravicam. Seveda nihče ni popoln in tudi največji narodi, ki se držijo svobode in človekovih pravic, imajo na teh področjih zajeten delež kritik. Od ljudi pričakujemo, da spoštujejo kraj, kamor prihajajo, enako kot kateri koli kraj zunaj kraljestva. Torej, na primer, nihče ne bo prišel na dirkališče oblečen v kopalke.”

Poleg veljavnega kodeksa oblačenja je potrebno v Savdski Arabiji upoštevati še druga pravila. Priporočljivo je, da se v javnosti ne izraža naklonjenosti in ne uporablja nečednih besed. Ta pravila veljajo za vse, ki potujejo v Savdsko Arabijo, ne le za osebje F1.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje