Hamilton živi v nenehnem strahu pred ponovno okužbo s koronavirusom

0

Lewis Hamilton je moral lansko sezono zaradi okužbe s koronavirusom izpustiti VN Sakhirja, a Britanec je takrat naslov svetovnega prvaka že imel v žepu. Letos je situacija popolnoma drugačna, zaradi česar sedemkratni svetovni prvak živi v nenehnem strahu pred ponovno okužbo.

Hamilton, ki lani ni imel prave konkurence, je letos naletel na nepričakovan izziv. Britanec namreč z Maxom Verstappnom bije hud boj za naslov svetovnega prvaka, pri čemer ju dve dirki pred koncem sezone v skupnem seštevku loči le osem pik. Ponovna okužba bi odločila prvenstvo, zato je Hamilton ves čas zelo previden.

“Živim v nenehnem strahu. Za ljudi okoli mene ni nič hudega, če nekaj dni ne morejo v službo, ampak pri nas dirkačih je zgodba popolnoma drugačna. Če zamudimo eno ali dve dirki, je sezone praktično konec, zato se mi zdi čudno, da so ostali športniki tako sproščeni. Zdi se, da jih okužba ne skrbi,” je Hamilton dejal v pogovoru za Auto Motor und Sport.

“Lani je bila sezona bolj strnjena, saj so bile vse dirke izpeljane v obdobju šestih mesecev. Letos so dirke praktično skozi celo leto. Pravila so se na nekaterih področjih nekoliko sprostila, zato lahko hitro zaideš v težave. Vedno držim distanco in zadržim dih, če so ljudje okoli mene.”

Alonso: “Hamiltonov življenjski slog ga loči od ostalih”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje