Masi stopil na stran delavcem ob progi: Odzovejo se na situacijo, ki jo vidijo pred seboj

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je bil potem, ko je Max Verstappen zaradi kršitve pravil dvojnih rumenih prejel kazen, kritičen do dela delavcev ob progi. Direktor dirk Formule 1 Michael Masi je prepričan, da bo bili Britančevi očitki neupravičeni.

Verstappen, ki je v Katarju zasedel drugo mesto, je bil po kazni zaradi kršitve pravil dvojnih rumenih zastav kaznovan s pribitkom petih startnih mest. Horner, ki nad odločitvijo komisarjev ni bil niti najmanj navdušen, je za vso zmedo okrivil nepozornega delavca ob progi in ga ob tem označil kot “ničvrednega”.

“Delavci ob progi se odzovejo na situacijo, ki jo vidijo pred seboj. Potem, ko je Gaslyju počila guma, so ravnali po svojem instinktu. Sami se odločijo, ali je potrebna enojna ali dvojna rumena zastava. To je tudi razlog, da so tam,” je v pogovoru za Motorsport.com dejal Masi, ki je v nadaljevanju pojasnil, da delavci ob progi načeloma odločajo o vseh zastavah.

“Oni se odločajo, ali je potrebna rumena zastava, prav tako pa upravljajo s svetlobnimi opozorili. Takšna ureditev velja na vseh dirkališčih in v vseh kategorijah tega športa. Nadzorniki dirke odločajo samo o tem, ali je potrebno na stezo poslati varnostni avto.”

Horner ne obžaluje ničesar: To bi storil še enkrat

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje