Komentar dirke: Ruski triler, Hamiltonova stotica in Landova tragedija

0

Za nami je izredno razburljiva dirka v ruskem Sočiju, ki je ponudila vse in še več, kar lahko ponudi Formula 1. Drama, nepredvidljiv razplet in dež ob zaključku dirke, ki je vzel prvo zmago Landu Norrisu in Lewisa Hamiltona popeljal do njegove 100. zmage v Formuli 1.

Ni veliko manjkalo, da bi Mclaren po Ricciardovem slavju v Monzi dosegel še drugo zaporedno zmago. Norris je prav vse naredil tako, kot je bilo potrebno, na koncu pa se je srečal z nočno moro slehernega dirkača, ki vodi dirko. Zgolj nekaj krogov pred koncem je namreč v Sočiju pričelo rahlo deževati, nihče pa pravzaprav ni vedel kaj storiti.

Dirkač v vodstvu dirke je tako seveda v najbolj nehvaležnem položaju, saj ne more odgovoriti na poteze svojih tekmecev. Številni so tvegali s pnevmatikami za rahel dež, medtem ko je Norris sprejel pogumno odločitev in kljub vse močnejšemu dežju nadaljeval s “slicksi”.

Tveganje se na koncu ni izšlo in Norris je vendarle klonil in zapeljal v bokse. Hamilton je tako prišel do svoje 100. zmage v Formuli 1, ki jo je lovil vse od Silverstona in s katero je postavil mejnik, ki ga bo v prihodnosti zelo težko ponoviti.

Morda še večji dobitnik ruske rulete pa je Max Verstappen, ki se je po startu z 20. mesta vse do druge stopničke, s čimer je na najboljši možni način omilil škodo kazni startnih mest, ki jo je Nizozemec moral odslužiti zaradi menjave motorja.

Hamilton je sicer znova prevzel vodstvo v prvenstvu, vendar njegova prednost pred Verstappnom znaša pičli dve točki, kar obeta nepozaben konec sezone, ki bi lahko končni razplet doživela prav na zadnji dirki v Abu Dabiju.

Naslednja postaja: Carigrad!

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje