FIA zavrnila Red Bull: Mercedesovo zadnje krilo je legalno

0

FIA je sprejela odločitev, da kontroverznega Mercedesovega zadnjega krila, nad katerim se je pritožila ekipa Red Bull ni potrebno spreminjati za zadnji dve dirki letošnje sezone.

Red Bull je zahteval strožje obremenitvene teste, da bi Mercedes  s tem prisilil v modifikacijo krila, a jim FIA njihove želje ni izpolnila.

Za VN Savdske Arabije in VN Abu Dabija ne bo sprememb zadnjega krila, poroča običajno dobro obveščeni nemški Auto Motor und Sport. Red Bull se je pritožil zaradi dejstva, da se je spodnja stran Mercedesovega krila ob vožnji po ravnini premikala navzdol, kar je ustvarjalo manjši učinek sistema DRS.

Ker so bili novi testi, ki jih je FIA izvedla v Katarju le poskusni, jih posledično ni možno uveljaviti v sezoni 2021. Prav tako to ne bi imelo nobenega smisla, saj je vsaka ekipa, vključno z Mercedesom uspešno prestala. AMuS tako razkriva, da v letošnji sezoni na tem področju ne bo nobenih sprememb.

Test, ki so ga izvedli v Katarju je vključeval obešanje 35-kilogramske uteži na zadnje krilo, da bi videli, kako daleč se lahko upogne. Ni izključeno, da bo ta test uporabljen v sezoni 2022, saj FIA pričakuje, da bodo številne ekipe na ravnini poskušale pridobiti prednost s premikajočim se zadnjim krilom. Največji argument, da tega ne bi storili letos je, da je ostalo preprosto premalo časa, da bi ekipe za zadnji dve dirki pripravili nova zadnja krila.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje