Hill: Verstappen bi si zaslužil črno zastavo, tako kot nekoč Schumacher

3

Damon Hill že od samega začetka ni skrival svojega mnenja o incidentu med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom med dirko za VN Brazilije. Nekdanji voznik Formule 1 meni, da bi moral biti Verstappen za svoje vedenje kaznovan in ob tem poziva na spremembo pravil, po katerih bi lahko dirkač za določene prekrške prejel takojšnjo črno zastavo.

Hill je Verstappna po incidentu v Braziliji obtožil, nizkih dirkaških standardov, po njegovem mnenju pa bi morala Formula 1 uvesti bolj strikten sistem kazni, ki bi v tovrstnih primerih sankcioniral posamezne dirkače.

Britanec je na družbenih omrežjih podprl uvedbo strožjih sankcij in ob tem zapisal:

“To je zagotovo smiselno. Seveda so vozniku nekoč že pokazali črno zastavo, vendar ta temu ni posvečal posebne pozornosti.”

Hill je ob tem mislil na incident iz sezone 1994, ko je črno zastavo prejel Michael Schumacher, ki je ignoriral kazen zaradi prehitevanja Hilla v krogu za ogrevanje. Schumacher je bil nato po dirki diskvalificiran, Nemec pa je med samo dirko ignoriral tudi črno zastavo.

Video: Hill in Horner sta se sporekla zaradi Verstappnovega načina vožnje

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Grega

Jokica, kje so bili tvoji komentarji, ko je Lujz torpediral Maxa?

Zoran13

GRAHAM HILL Ko se omenja družina Hill, je potrebno povedati, de se je na današnji dan 1975 leta letalo Piper Aztek, ki ga je pilotiral Graham Hill, zaradi razmer slabe vidljivosti zaletelo v kamp pri golf igrišču na severu Londona. Z dvakratnim svetovnim prvakom Formule 1 (1962, 1968) , zmagovalcem 24 ur LeMansa (1972) , 5 kratnim zmagovalcem (1963, 1964, 1965, 1968, 1969) GP MonteCarlo in leta (1966) 500 milj Indianapolisa, so potovali team manager Ray Brimble, mehanika Tony Alcock in Terra Richards), eden najbilj nadarjenih dirkačev Tony Brise (Embassy Racing With Graham Hill), in konstrukter Andy Smallman. Preživela sta… Preberi več

Tatjana

Ker se ne strinjam z fijo ce so ble rumena zastave bi mogel dobit kazen hemiton saj max pa je dobil te kazen ko so ble rumene zastave