Ključni razlog, zakaj bi lahko Savdska Arabija bolj ustrezala Hamiltonu

0

Glavni oblikovalec novega dirkališča v Savdski Arabiji je prepričan, da bil lahko konfiguracija steze v Džedi bolj ustrezala Mercedesu in Lewisu Hamiltonu, predvsem zaradi močnega motorja, s katerim je Britanec prevladoval na zadnjih dirkah.

Formula 1 bo prvič obiskala povsem novo dirkališče Jeddah Corniche Circuit, posledično pa dirkače v prihajajočem koncu tedna čaka veliko neznank. Kljub temu pa Carsten Tilke, sin Hermanna Tilkeja in glavni arhitekt nove steze poudarja, da bo glede na hitro konfiguracijo steze motor izjemno pomemben dejavnik.

“Mislim, da je nemogoče predvideti, kdo bo končal na vrhu,” je Tilke povedal za talkSPORT.

“Mercedes bo ponovno uporabil močan motor, ki so ga imeli v Braziliji, in če imajo še zmeraj takšno moč, jih bo zelo težko premagati. Po drugi strani pa ima steza kar 27 ovinkov. Večinoma gre sicer za zelo hitre ovinke, pa vendar vemo kako dober je lahko Red Bull. Morda je v manjši prednosti Mercedes, vendar ne smemo pozabiti, da gre za ulično stezo in če se Hamiltonu kaj zalomi, bo to Verstappen zagotovo izkoristil. Zanimivo bo videti kaj se bo zgodilo.”

Hamilton: Russell me bo želel premagati že na prvi dirki

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje