Šest dirkačev pred dirko ni pokleknilo s Hamiltonom

2

Čeprav je Lewis Hamilton svoje dirkaške kolege večkrat pozval, da pred dirko enotno pokleknejo in tako izkažejo podporo boju proti rasizmu, so Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Danil Kvyat, Antonio Giovinazzi in Kimi Raikkonen Britančevo vabilo zavrnili.

Potem ko so nekateri dirkači Hamiltonov poziv zavrnili, šestkratni svetovni prvak meni, da njegovi kolegi še zmeraj ne razumejo problema rasizma.

Dirkači so sicer pred prvo dirko sezone 2020 oblekli majice z napisom “End Racism”, kljub temu pa so na nekateri na posebnem sestanku dejali, da pri gesti s klečanjem ne bodo sodelovali.

Deloma je to posledica političnih konotacij geste v nekaterih državah, deloma pa tudi zato, ker nekateri dirkači niso bili navdušeni, ko jih je Hamilton na družabnih omrežjih obtožil, da molčijo o temi rasne diskriminacije.

Hamilton, ki je v zadnjem času vse bolj vključen v razne oblike političnega aktivizma, je bil na nekooperativnostjo svojih kolegov razočaran.

Vedno obstajajo nekateri, ki ne razumejo v celoti, kaj se dogaja in kaj je razlog za te proteste. Še naprej pa poskušam biti vodnik in vplivati na čim več ljudi, da bodo spoznali resnico.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kobe

Zakaj je pa on bil edina posebna salama brez maske. Pol pa bo govoril o ogrožanju drugih. Škoda ki ni dobil kazni, ker ni imel maske.

Uroš

Pravilno