Szafnauer: Aston Martin ima “vse sestavine za uspeh”

0

Šef ekipe Aston Martin Otmar Szafnauer je v nedavnem intervijuju spregovoril o perspektivi in ciljih ekipe iz Silverstona, ki je v izdihljajih prejšnje sezone izgubila boj za tretje mesto z ekipo McLarna zgolj za 7 točk. Američan romunskih korenin, ki se je ekipi, takrat poznani kot Force India pridružil že leta 2009 je zatrdil, da je v tem trenutku vse v ekipi na pravem mestu za strm vzpon.

Po več kot šestdesetih letih premora se Aston Martin vrača v Formulo 1 in pri ekipi se nadejajo da bo drugi poskus ikonične britanske znamke v kraljici motošporta bistveno boljši od prvega.

“Z novim imenom prihajajo novi delničarji, nove investicije in z izkušeno ekipo kot je naša verjamem, da imamo vse sestavine za uspeh za stopničke in tudi upam da tudi zmage” pravi Szafnauer. “Je začetek nečesa novega in čuti se dodatna energija znotraj ekipe z odločnostjo da dosežemo še več.”

“Izjemno osebje, dirkaška mentaliteta in prepričanje v to da zmoremo so nam dobro služili skozi leta. Imamo veliko razlogov za vznemirjenje.” je zatrdil Szafnauer. Še več, prihod nemškega asa Sebastiana Vettla naj bi obudil dirkaško in zmagovalno mentaliteto med osebjem: “S Sebastianom smo dobili izkušnje štirikratnega svetovnega prvaka, ki je v preteklosti že prerodil ekipe, ki so kasneje postale kandidatke za naslov.”

Druga stran garaže ostaja nespremenjena in Szafnauer verjame, da bo nov moštveni kolega iz Lanca Strolla izvlekel najboljše: “V Lancu imamo mladega, talentiranega in delavnega dirkača, ki se je v prejšnji sezoni še razvil v različnih aspektih.” Stroll je v lanski sezoni dvakrat stopil na stopničke in temu dodal se prvi pole position v karieri. Seveda pa za 22-letnega Kanadčana ni bilo vse rožnato , ki se je med sezono nekoliko izgubil in ni dohajal bistveno izkušenejšega Sergia Pereza.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje