Wolff: Mercedes pripravljen poiskati zamenjavo za Hamiltona

0
odhod-Lewisa-Hamiltona

Mercedes je v novo leto vstopil z enim voznikom, Valterrijem Bottasom, medtem ko Lewis Hamilton še ni podpisal nove pogodbe z nemško ekipo. Tako v Formuli 1 ostaja še eno prosto mesto v najboljši ekipi zadnjih let. Po nekaterih informacijah sta se Mercedes in Hamilton trudila dogovoriti glede pogodbe za sezono 2021, a je sedemkratni svetovni prvak zahteval preveč.

Smo bili v letu 2020 priča zadnji sezoni Lewisa Hamiltona?

V nedavnem intervjuju je vodja Mercedesove ekipe Toto Wolff dejal, da so v ekipi pripravljeni na vse, kar zadeva trenutno prosto mesto. Razkril je, da imajo rezervni plan za primer, če Hamilton ne bo sedel v njihovem bolidu za sezono 2021.

“To me ne skrbi, ker bom vedno spoštoval Lewisa in njegove odločitve. Ali je to nadaljne dirkanje z nami ali odhod in drugi interesi. Pripravljeni moramo biti na vse.

Avstrijec dodaja, da mora voznik biti organiziran in hiter ter da se mora zavedati, da se vse ne vrti samo okoli njega.

“Najboljša izbira je najhitrejši in najinteligentnejši voznik. Nekdo ki razume dinamiko ekipnega dela in sebe vidi v pravem kontekstu celotne organizacije in ne kot center solarnega sistema, kjer se vse vrti okoli njega.”

Wolff: Mercedes ni “solarni sistem” okoli Hamiltona

Si bomo torej leto 2021 zapomnili kot prvo sezono po odhodu Lewisa Hamiltona iz Formule 1 ali bomo Britanca spet videli v boju za zmage in rekordni osmi naslov svetovnega prvaka?

 1. Koga bi najraje videli v Mercedesu v prihajajoči sezoni?

  Ali bo Lewis Hamilton zapustil Formulo 1? Kdo bi ga v tem primeru zamenjal?

  1. Lewis Hamilton
  2. George Russell
  3. Stoffel Vandoorne
  4. Nick De Vries
  5. Nico Hulkenberg
  6. Kdo drug
  432 votes
  Share Your Result

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje