“Hamilton zavrnil novo Mercedesovo pogodbo, Daimler grozi z Russellom”

2

Lewis Hamilton je trenutno tudi uradno brezposeln. Pogodba sedemkratnega svetovnega prvaka z Mercedesom je potekla 1. januarja, obe strani pa še zmeraj nista uspeli doseči dogovora, čeprav je Hamilton po koncu sezone izrazil upanje, da bo zadeva pod streho do božiča.

Čeprav Toto Wolff že mesece zatrjuje, da je podaljšanje pogodbe s Hamiltonom zgolj formalnost, italijanska podružnica Motorsport.com poroča, da naj bi se zapletlo pri denarju, saj so zahteve sedemkratnega svetovnega prvaka za družbo Daimler nesprejemljive.

Mercedes naj bi Hamiltonu ponudil 40 milijonov na sezono, povrhu pa bi prejel še 10-odstotni bonus za zmago v svetovnem prvenstvu. Po poročanju Motorsport.com naj bi 35-letni voznik to ponudbo zavrnil, saj naj bi zahteval vsaj 50 milijonov evrov letne plače.

Wolff je pripravljen na Hamiltonovo odločitev počakati do zimskih testiranj v Barceloni, vendar naj bi Ola Kallenius, predsednik uprave Daimlerja nanj že vršil pritisk, da dogovor čim prej zaključi. Pri Daimlerju hkrati naj ne bi bili pretirano navdušeni nad Britančevim odnosom in nekooperativnostjo v težki situaciji, ki jo je avtomobilski industriji povzročila pandemija koronavirusa.

Upravni odbor Daimlerja naj bi Wolffu sicer podelil mandat za podpis nove pogodbe s Hamiltonom, vendar je hkrati šef ekipe prejel tudi seznam omejitev. Koncern, ki ima v lasti Mercedes naj bi dal Hamiltonu tudi jasno vedeti, da v vrsti za njegov sedež čaka tudi George Russell, ki bi ga lahko zamenjal, v kolikor ne bi bil pripravljen nekoliko popustiti in sprejeti kompromisno rešitev.

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kobe

Požrešnost ali pa zgodbice za lahko noč, da se imamo o čem pogovarjat. 🤔

Dejan

pa znebijo naj se že te roza jokice. Russel je lepo dokazal, da je lahko na prvi dirki v 2 številki premajhnem kokpitu enako hitrejši od Bottasa kot jokica