Brivijev odhod šokiral Suzuki

0

Vodja Suzukijevega projekta v MotoGP Shinichi Sahara je dejal, da je bil odhod Davideja Brivija za moštvo “šokantna novica”.

Brivio je v sezoni 2020 uspešno vodil Suzuki, saj so ti ob pomoči Joana Mira dosegli naslov svetovnega prvaka. Na računu italijanskega strokovnjaka so tudi številna osvojena prvenstva z Yamaho, Brivio pa naj bi prevzel vodenje Renaultove ekipe v Formuli 1, ki bo v sezoni 2021 dirkala pod imenom Alpine F1.

Brivio je svojo potezo označil za “težko odločitev”, na koncu pa se je odločil za “nov poklicni izziv in priložnost, njegov odhod pa je močno presenetil tudi vodstvo Suzukija v MotoGP.

Shinichi Sahara je o odhodu tvorca Suzukijev uspehov v zadnjih letih povedal:

“Iskreno povedano, novica o Brivijevem odhodu je bila za nas velik šok. Zdi se mi kot, da je nekdo vzel del mene, saj sem se z njim vedno pogovarjal kako razvijati ekipo in motocikle. Leta 2020 smo kljub nenavadnim in težkim razmeram zaradi Covid-19 dosegli fantastične rezultate, leto 2021 pa bo za nas še pomembnejše, da ohranimo zagon. Sedaj poskušamo najti najboljši način, da vsaj deloma nadomestimo Davideja.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje