Če je Ricciardo osvajal stopničke, lahko Alonso zmaguje na dirkah

0
ALONSO-2021

Po kratkem premoru se Fernando Alonso naslednjo sezono vrača v Formulo 1 z ekipo Alpine F1. Glede na govorice nekaterih spremljevalcev motošporta, naj bi bil Španec pripravljen na zelo uspešno vrnitev.

Button: V Formulo 1 se bo vrnil drugačni Alonso

Alonsova vrnitev ni le dobra novica za njega samega, ampak za celotno Španijo. Dirkač GT kategorije Lucas Ordonez je v dokumentarnem filmu ‘Alonso returns, the boss returns 2021’ objasnil, od kje takšna priljubljenost:

“V Španiji imamo samo tri športnike, ki jih častijo vsi: Rafael Nadal, Pau Gasol in Fernando Alonso. Vsi sanjamo, da bo ponovno postal prvak.”

Glede na besede bivšega dirkača Formule 1 Pedra de la Rose ima Alonso v svoji domovini prav poseben status:

“Pred prihodom Alonsa je vladalo žalostno stanje. Ljudje so bili razočarani, ker ni bilo Španca, ki bi zmagoval. Nato je prišel na sceno Alonso. Vse je razveselil, saj si je želel le zmagovati.”

Nekdanji dirkač Formule 1 in Alonsov menedžer Adrian Campos pojasnjuje, zakaj imajo v Španiji tako velika pričakovanja:

“S Fernandom na progi ni nikoli dolgčas. Če ima dirkalnik sposoben osvojiti peto ali šesto mesto, bo on prišel na stopničke. Z dirkalnikom, sposobnim priti na stopničke, bo on zmagoval. V sezoni 2020 je Ricciardo osvojil nekaj stopničk, torej lahko Alonso zmaguje dirke.”

Direktor dirkališča Circuit de Catalunya José Luis Santamaría ima za Španca še višja pričakovanja:

“Ponovno se pripravlja, da stopi na vrh. To si vsi želimo.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje