Binotto: “Leclerc lahko izzove Hamiltona”

0

Scuderia iz Maranella bo sezono 2021 pričakala z mladim dirkaškim parom v sedlu. Ekipa, ki po tradiciji raje investira v izkušene in izdelane voznike je obrnila ploščo in Sebastiana Vettla zamenjala s Carlosom Sainzem.

“Imamo zelo mlado dirkaško zasedbo, najmlajšo od leta 1968. Vendar oba dirkača, Charles in Carlos, sta kljub mladosti zelo hitra in tudi precej izkušena,” je šef rdečih konjičkov Mattia Binotto izbiral besede o svojih dveh varovancih, ki bosta konec marca v Bahrajnu odprla svojo četrto in sedmo sezono v najelitnejšem razredu motošporta.

Charles Leclerc je brez dvoma nova vzhajajoča zvezda pri Ferrariju vendar Carlos Sainz vse prej kot lahko prenaša poraze proti kolegou z drugega konca garaže. In čeprav Binotto zatrjuje da številke 1 ni, si bo španec brez dvoma želel čimprej ujeti priključek s svojim moštvenim kolegom. “Ni številke 1 in ni številke 2 – imela bosta enake možnosti. Kar je ključno za ekipo je da na vsaki dirki doseže maksimalno število točk. Konstruktorske točke so številka 1.” se je namuznil v Švici rojeni Italijan.

Pogovoru pa ni ušel niti Lewis Hamilton, ki je bil večkrat med sezono v kontaktu z italijansko znamko o morebitnem prestopu. “Mislim da ni nobenega obžalovanja da pogovorov s Hamiltonom nismo nadaljevali, saj imamo Charlesa, ki je postal fantastičen voznik. Če sede v pravi dirkalnik sem prepričan, da je lahko kos tudi Lewisu Hamiltonu.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje