Formula 1 tudi letos v Imolo

0

Za prihajajočo sezono Formule 1 je predviden rekorden koledar s 23 dirkami, prejšnji mesec pa so bila potrjena skoraj vsa prizorišča, z izjemo dirke v Vietnamu. Letos tako morali videti premierno dirko v Hanoiu, ki pa je bila zaradi korupcijskega škandala odpovedana. Dirko v vietnamski prestolnici ob zamenjala Velika nagrada Emilije Romanje, ki bo drugo leto zapored potekala na legendarni stezi v Imoli.

Koledar Formule 1 v sezoni 2021 bo tako vseboval 23 dirk, ob tem pa še ni prišlo do končne potrditve vseh prizorišč. Medtem ko je F1 uskladila pogodbene obveznosti z organizatorji velike nagrade Španije, mora ulična steza v Savdski Arabiji prestati strog pregled FIE, na podlagi katerega organizator pridobi potrebno homologacijo. Hkrati je vprašljiva tudi izvedba

Velika nagrada Vietnama je zaradi korupcijske afere izpuščena s koledarja Formule 1 za sezono 2021. F1 naj bi državo prvič obiskala aprila letos, ko je bila dirka odpovedana zaradi pandemije koronavirusa.

Vrnitev Formule 1 v Imolo je medtem potrdil tudi predsednik regije Emilija Romanja Stefano Bonaccini, steza Enza in Dina Ferrarija v Imoli pa tako tudi v letu 2021 ostaja na koledarju dirk Formule 1.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje