Lawrence Stroll: V Lancea vsi dvomijo, ker je moj sin

0
LANCE-AND-LAWRENCE-STROLL

Lawrence Stroll zatrjuje, da nihče ne bi dvomil, ali si Lance zasluži mesto v Formuli 1, če ta ne bi bil njegov sin.

Lance Stroll je v mladinskih kategorijah veljal za mladi up, kar je potrdil leta 2016 z dominantno sezono v evropskem prvenstvu Formule 3, ko je z ekipo Prema Racing na 30 dirkah osvojil 14 zmag, 14 najboljših štartnih položajev in 20 stopničk.

Namesto počasnega vzpenjaja skozi nižje kategorije, je Kanadčan že naslednje leto prišel v Formulo 1, saj mu je sedež pri Williamsu zagotovil oče s svojim premoženjem. Z 18. leti je Stroll postal drugi najmlajši dirkač, ki je kadarkoli vstopil v Formulo 1. Zgodba z ekipo iz Grova ni trajala dolgo, saj je leta 2018 Lawrence Stroll kupil bankrotirano ekipo Force India in naslednjo sezono tja pripeljal svojega sina.

Kljub posameznim dobrim predstavam, še posebej v mokrih pogojih, se Stroll skozi leta še vedno ni dokazal kot vrhunski voznik. V pomoč mu nista bili niti zadnji dve sezoni ob Sergiu Perezu v Racing Pointu, saj je bil vedno drugi najboljši dirkač v ekipi.

Lawrence Stroll je v pogovoru za RaceFans.net zatrdil, da si njegov sin zasluži mesto v Formuli 1, saj je skozi celotno kariero dokazoval, kako dober je.

“Osvojil je prvenstvo Formule 3 in tam podrl vse rekorde. Lansko leto je v mokrih pogojih osvojil pole position. Vsi vemo, da v takšnih razmerah stopijo v ospredje pravi dirkači. Prednosti dirkalnika so takrat v rokah tistega, ki zna vrteti volan.

 

Mislim, da pole positon v mokri Turčiji govori sam zase. Dejstvo, da je dirko vodil 30 krogov, z 20. sekundami prednosti, vse še podkrepi. Dvakrat je stal na zmagovalnem odru, pri čemer bi v Monzi lahko zmagal, če ne bi ob ponovem štartu pričel dirko na umazani strani steze. Za nekoga, ki je pravkar dopolnil 22 let, so lanskoletni dosežki dovolj zgovoren pokazatelj, zakaj je v tem športu.”

Lance ostaja v ekipi, ki bo naslednjo sezono nosila ime Aston Martin. Veliko navijačev je bilo razočaranih, ker je ekipa Sergia Pereza nadomestila s štirikratnim prvakom Sebastianom Vettlom. Lawrence Stroll ob tem dodaja, da si njegov sin zasluži mesto v ekipi in da nihče ne bi podvomil v Lancea, če le-ta ne bi bil njegov sin.

“To je Aston Martin, to je moj posel, njegove dobre predstave pa mu zagotavljajo sedež v ekipi. Če ne bi bil moj sin, ne bi nihče podvomil vanj. Bil je med štirimi najboljšimi vse do Mugella, ko mu je počila guma. Takrat bi lahko osvojil stopničke. V Rusiji ga je izločil Leclerc, na naslednji dirki Norris, nič od tega pa ni bila njegova krivda. Če povzamemo sezono lahko vidimo, da je bila ta zelo uspešna za nekoga, ki šteje 21 let.” (takrat Lance še ni dopolnil 22 let).

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje