Ali združitev Fiata in Peugeota pomeni konec Alfe Romeo v F1?

0

Pred napovedano združitvijo avtomobilskih gigantov Fiata in Peugeota se postavlja vprašanje, ali to pomeni konec udejstvovanja znamke Alfa Romeo v Formuli 1.

Alfa Romeo se je v elitni razred motošporta kot sponzor ekipe Sauber vrnila leta 2018, sezono kasneje pa je ekipa iz Hinwilla prevzela še ime legendarne italijanske znamke, ki je v lasti koncerna FCA.

Medtem ko se bosta skupini FCA in PSA združili v super koncern “Stellantis”, pa to postavlja pod vprašaj usodo Alfe Romeo v Formuli 1. Po poročanju La Gazzetta Dello Sport bodo športne dejavnosti znamke, ki spada lastništvo koncerna FCA v bližnji prihodnosti deležne podrobne revizije.

“V načrtih novega svetovnega avtomobilskega giganta, ki bo nastal po združitvi FCA in PSA, bo tudi redefiniranje športnih dejavnosti znamk skupine,” poroča italijanska publikacija.

Ali bo zgodovinska znamka ostala v Formuli 1, bo tako odvisno od novih strateških načrtov po združitvi, ki je bila napovedana 4. januarja in je plod več kot leta intenzivnih pogajanj.

Medtem ko odhod Alfe Romeo iz F1 še ne bi nujno pomenila, da bi startno vrsto zapustila tudi Sauber, je šef ekipe Frederic Vasseur prepričan, da je podpora italijanske blagovne znamke “ključna” za nadaljnji razvoj švicarskega moštva.

“To je za nas ključnega pomena,” je dejal za Motorsport.com.

“Nočem govoriti o finančni plati zadeve, čeprav to vsekakor igra vlogo. Hkrati je to tudi motivacija, ki jo dobi ekipa, in dejstvo, da lahko pritegnete več ljudi, kar omogoča, da se podjetje razvija v prihodnosti. Potrebujemo to vrsto notranje motivacije.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje