Binotto: Bil je čas, da gremo s Sebastianom vsak svojo pot

0
BINOTTO-VETTEL

Ferrarijev drug poskus, da z Sebastianom Vettlom na čelu ekipo popeljejo nazaj na vrh, se je v preteklem letu končal brez osvojenih naslovov. Nemec je Scuderio zapustil po koncu sezone, ki jo je najbolj zaznamovala globalna pandemija covida-19. Štirikratnemu prvaku se pred zapoznelim začetkom dirk verjetno ni niti sanjalo, kakšni načrti se kujejo v Maranellu.

Vettel: Seveda sem naredil nekaj napak pri Ferrariju

Med pandemijo je Ferrari sprejel nekaj odločitev, ki bi lahko ključno vplivale na njihovo prihodnost. Najbolj je izstopalo dejstvo, da je ekipa začela delovati v korist Charlesa Leclerca. Monačan je hitro končal večletno vladavino Seba pri Scuderii, saj ga je premagoval že v svoji prvi sezoni v rdečem dirkalniku. V Maranellu so bili navdušeni nad produktom svoje akademije.

Leclerc se je pri Ferrariju počutil kot riba v vodi. Ekipa je želela svojo pozornost čim hitreje preusmeriti stran od Vettla. Šef Ferrarija Mattia Binotto se v ekskluzivnem intervjuju s Craigom Slaterjem za Sky Sports s temi dejstvi ni pretirano obremenjeval.

Mislim, da je Sebastian odlična oseba in izvrsten voznik. Skupaj smo preživeli nekaj čudovitih trenutkov, vendar je nastopil čas, ko je bilo za obe strani bolje, da gremo vsak svojo pot.”

Novi član Scuderie Carlos Sainz velja za izvrstnega dirkača. Čeprav ni štirikratni prvak, tako kot Vettel, prinaša v ekipo mešanico mladosti in izkušenj. Po Binottovih besedah naj bi te karakteristike Ferrariju omogočile sestaviti idealen dirkaški dvojec.

“Naslednjo sezono bomo imeli zelo mlado zasedbo, najmlajšo od leta 1968. Carlos in Charles sta zelo močna, nadarjena in čeprav sta mlada, imata dovolj izkušenj v Formuli 1. Z njima sem zelo zadovoljen.”

Kljub jasni teoriji, bo le čas pokazal, ali so pri Ferrariju sprejeli prave odločitve. Ekipa, ki se zadnja leta opira na svoje dosežke iz preteklosti, bo morala v prihodnosti pokazati več, če ne bo želela izgubiti talenta kova Charlec Leclerc.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje