Vettel: Vse svoje znanje bom predal Micku Schumacherju

0

Sebastian Vettel je nedavno zatrdil, da bo z veseljem svoje znanje delil z vzhajajočo zvezdo Mickom Schumacherjem. Seb bo to storil v duhu pomoči, ki mu jo je na začetku dirkaške poti v Formuli 1 nudil, njegov rojak in Mickov oče, Michael Schumacher. Nemec dodaja, da si bo moral sin sedemkratnega prvaka vseeno zgraditi svojo pot.

21-letni Schumacher bo letošnje leto s Haasom pričel svojo prvo sezono v Formuli 1. Mladi Nemec vstopa v kraljico motošporta s posebnim statusom, saj ni le sin sedemkratnega prvaka, ampak tudi dokazano dober dirkač, ki je lani osvojil naslov v Formuli 2.

Mickov rojak Vettel, je že vse od otroštva velik ljubitelj Michaela Schumacherja, zato mu bo deljenje nasvetov s sinom njegovega idola zagotovo v veliko veselje. Seb je ob tem povedal:

“Še vedno sem Michaelov navijač, zato bom z veseljem pomagal, kjer bo to mogoče. Mick je čudovita oseba z zelo posebno povezavo, ki jo ima z očetom. Velika škoda je, da ga Michael ne more spremljati, še posebej zdaj, ko bo vstopil v Formulo 1. Zelo ga imam rad, saj se res dobro ujameva. Rad bi mu predal vse svoje znanje.”

Vettel je dirkal proti Schumacherju v letih 2010 – 2012, ko je, takrat mladi Nemec, na svoj račun vpisal tri zaporedne naslove. V zadnjem intervjuju za nemški Bild je Mick povedal:

“To kar je moj oče pomenil Vettlu, on sedaj pomeni meni. Zelo sva si blizu.”

Vettel je na to odgovoril:

“Počaščen sem! Možnost sem imel opazovati njegovega očeta zmagati na veliko več dirkah, kot je on imel priložnost opazovati zmagovati mene.”

Ob vprašanju, ali bo Vettel odigral tudi vlogo očeta, je Nemec odvrnil, da si mora Mick zgraditi svojo pot.

“Z veseljem mu bom pomagal, toda ko ga pogledam, ga vidim kot osebo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje