Hamilton pred podpisom pogodbe predstavil štiri zahteve

1
LEWIS-HAMILTON-F1

Lewis Hamilton je kljub osvojitvi naslova v pretekli sezoni še vedno brez pogodbe za leto 2021. Po zadnjih informacijah naj bi podpis nove pogodbe onemogočale ravno Britančeve zahteve. Nedavno je Toto Wolff namignil, da je podpis nove pogodbe le še formalnost, Lewis pa naj bi imel čas za odločitev do marca.

V zadnjih dneh so se pojavile novice, da naj bi britanski dirkač predstavil štiri zahteve, ki jih mora Mercedes izpolniti, če želijo z njim podpisati novo pogodbo. Kot prvo je zahteval dvig plače na 50 milijonov evrov letno, s čimer bi obdržal primat najbolje plačanega voznika v Formuli 1.

Druga zahteva se nanaša na denarno nagrado, ki jo Mercedes prejme, če ponovno osvoji konstruktorsko prvenstvo. Hamilton si želi deset odstotkov tega izkupička, kar bi v primeru letošnje 145 milijonov evrov vredne nagrade Britancu naneslo dodatnih 14,5 milijonov evrov.

Lewisova tretja želja je, da mu Mercedes podari enega od prihajajočih, serijsko omejenih hiper športnikov AMG One. Dvovratni kupe bo posedoval del tehnologije iz Formule 1 in bil omejen na 250 primerkov.

Hamiltonova zadnja zahteva je veliko globlja, saj si Britanec želi imeti vidnejšo vlogo pri Mercedesu, ne le kot voznik, ampak tudi kot predstavnik podjetja. Sedemkratni prvak se tako želi vključiti v Mercedesovo pot proti električni prihodnosti.

Negotovo je, ali se bodo pri Daimlerju tem zahtevam uklonili, vendar naj bi pri pogajanjih kot grožnjo uporabljali Georga Russlla. Ta je na VN Sakhirja zamenjal Hamiltona, ki je bil pozitiven na covid-19, in na dirki skoraj zmagal.

 

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
maticrupnik

No, to je pa res malo preveč… Če vse to sešteješ jih bo “koštal” veliko preveč. Daimler tega definitivno ne bo odobril, sploh če vemo, koliko letno pokasira Russell.