Leclerc: “Nimamo jasnega odgovora od kod težave s pnevmatikami”

0

Leclerc je tako prvi kot drugi včerajšnji prosti trening končal na vrhu rezultatske razpredelnice, vendar stvari za Scuderio ne izgledajo tako rožnato kot namigujejo časi. Ferrari je v Barcelono pripeljal modificirano dno in potrdil uspešnost novih nadgraditev.

Težave italijanskega ponosa pa ne tičijo v aerodinamiki, temveč pnevmatikah – te se obrabljajo hitreje kot na dirkalniku Red Bulla in to utegne oba dirkača Scuderie na nedeljski dirki močno omejiti. Biki so se medtem v Barceloni izkazali s polno posodo goriva.

Vodilni v skupni dirkaški razvrstitvi, Charles Leclerc, je bil včeraj zvečer brez odgovorov:

Pred seboj imamo veliko dela. Prek hitrega kroga smo hitri, vendar s polno posodo goriva stvari izgledajo zelo zahtevne – do nedelje moramo najti velik kos časa, če se želimo kosati z Red Bullom. Za zdaj nimam jasnega odgovora od kod te težave – najmehkejše pnevmatike so se zdele boljše kot srednjetrde.

Leclerc je še poudaril, da je napredek dirkalnikov težko primerjati, saj so razmere tokrat bistveno drugačne kot na predsezonskem testiranju. V drugem rdečem dirkalniku dirka ljubljenec domačih navijačov Carlos Sainz, ki je pred dirkaškim vikendom v Barceloni dal jasno vedeti, da si želi zmage. Na drugem prostem treningu je Sainz za Leclercom zaostal dobre tri desetinke sekunde.

Videli smo nekaj sprememb pri obnašanju dirkalnika. Zadovoljni smo, da nadgraditve delujejo, vendar mislim da na FP2 nismo sprejeli pravih odločitev in se naredili nekoliko bolj počasne. Vemo kaj smo storili narobe in kako se vrniti na nastavitve FP1, ki so bile boljše.

Hamilton optimističen: “Nismo še najhitrejši, vendar smo na dobri poti”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje